Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.

Zaczęty przez Tef, Styczeń 23, 2015, 21:31:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

paaj

Franc- masz wiadomość na priv.
Tef- z racji że i tak nie mogę jeszcze jeździć wybieram się do B dopiero w południe, może na sponsorowany obiad:).

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

baca141

witam kolegów
z ciekawości zapytam jakie rowerki będzie można obejrzeć w B.
i czy ewentualnie będzie możliwość przymierzenia się do któregoś?
pozdrawiam
nie ważne na czym jeździsz,ważne że ma dwa kółka

grzeziu

witam
chcialem sie zjawic na zlociku ale wyzszosc sytuacji pech nie pozwoli mi
sterownik od auta ktory dalem do naprawy zaginal u kuriera i mam duzy problem

pozdro moze za rok

Tef

Cytat: baca141 w Czerwiec 25, 2015, 18:45:11
witam kolegów
pozdrawiam

Będą SWB różnego kalibru, trajki też różne. Przymierzenie się wpisane w program prezentacji. Przybądź, zobacz, przekaż dalej  :).

Cytat: grzeziu w Czerwiec 25, 2015, 19:30:59
chcialem sie zjawic na zlociku ale wyzszosc sytuacji pech nie pozwoli mi ...
pozdro moze za rok

Się mówi trudno.
Za rok to tu będzie zlot (mam nadzieję).
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

paaj

Cytat: baca141 w Czerwiec 25, 2015, 18:45:11
witam kolegów
pozdrawiam

Baca 141 - mojego niebieskiego swb masz do ujeżdżania ile dusza zapragnie :), a i na innych koledzy na pewno dadzą się przejechać. Między innymi po to jedziemy do Bełchatowa by zarażać chorobą zwaną poziomicą :)

Tef

Cytat: paaj w Czerwiec 25, 2015, 22:19:31
... Między innymi po to jedziemy do Bełchatowa by zarażać chorobą zwaną poziomicą :)

Tak właśnie! Będziemy prątkować podprogowo i uzależniać świadomie obywateli i obywatelki  ;) , którzy są nieświadomi tego, że chcą a nawet potrzebują (!) na normalnych rowerach jeździć  :D .
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

hansglopke

Odnośnie trasy. Raczej wariant najdłuższy. Nie będziemy jechać dwa razy tą samą drogą a taras widokowy w Żłobnicy jest lepszy od starego w Kleszczowie. Jak będą chętni,  to jeszcze zawadzimy o szkołę, niech przyjezdni zobaczą gdzie miejscowa młodzież się edukuje.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tef

Cytat: hansglopke w Czerwiec 26, 2015, 06:42:15
Odnośnie trasy. Raczej wariant najdłuższy. Nie będziemy jechać dwa razy tą samą drogą a taras widokowy w Żłobnicy jest lepszy od starego w Kleszczowie. Jak będą chętni,  to jeszcze zawadzimy o szkołę, niech przyjezdni zobaczą gdzie miejscowa młodzież się edukuje.

W sumie fakt i nooo szkoła w marmurach...  :D. W sumie na szkołę to zboczymy raptem 300 do 500 metrów, tyle co nic.

DrewnianaTrajka

Franc

Kupiłem bilet.... Do zobaczenia, Joachim mnie podwiezie :) Tylko o 0400 muszę wstać.... :(
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Tef

Cytat: Franc w Czerwiec 26, 2015, 21:51:45
Kupiłem bilet.... Do zobaczenia, Joachim mnie podwiezie :) Tylko o 0400 muszę wstać.... :(

Do czego to doszło, że przyjemności bolą  ;D .

DrewnianaTrajka

Joachim

Witam po wizycie w Bełchatowie.
Krótko: podobało mi się!
Dłużej: to bardzo ekscytujące jechać na prawie 70-kilometrową przejażdżkę rowerem, który pomagało się składać do 2-giej w nocy, by o 6-tej wstać. A ja już mam swoje lata :)
Trajka sprawdziła się fenomenalnie. Kolana rozbolały mnie tuż po oszukańczym wjeździe na Górę Kamieńsk (tak, silnik 1KW robił robotę za mnie), więc drugą połowę trasy w zasadzie cały czas jechałem na wspomaganiu, a pod koniec ostatnie kilometry tylko na silniku. 20 Ah wystarczyło na całą wycieczkę i jeszcze kilku ludków miało okazję pobawić się na Dniach Bełchatowa. Z trajki jestem zadowolony.
Atmosfera była świetna. Bardzo serdecznie, wszyscy chętni do pomocy. Na następny zlot już sobie rezerwuję miejsce, termin i co tam jeszcze trzeba.
Aha... miejscowość Kleszczów. Pierwszy raz widziałem starą drewnianą chałupę, czarną ze starości z 12-toma panelami solarnymi na dachu :) Tam chyba nawet na altankach je montują :) No i szkoła w Żłobnicy robi wrażenie. Coś jak Politechnika Wrocławska. Tak razy dwa :)
Tef, niezły zawodnik ci tam w domu rośnie :) Młody zrobił taką trasę, że tylko pogratulować! Jestem pełen podziwu.
Pozdrawiam serdecznie.
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

hansglopke

Było miło.
Chociaż nie przepadam za napędami elektrycznymi, rowery,  które widziałem  - pełen szacun. Dbałość o szczegóły.....Profesjonalizm.

To było gimnazjum w Kleszczowie. W Żłobnicy był tylko taras na Wielką Dziurę.

Tef

@Joachim dzięki za ciepłe słowa  :). Cały czas się kryłeś gdzieś z tyłu  ;), ale mnie pod "Górę Kamieńsk" myknąłeś ino bokiem  :).
Wjazd, wprowadzenie rowerków tak ze 0,5H a sam zjazd to może 30 sek., które zrekompensowały całą męczarnię pod górę  :D.
Frajda z pędu, ekstremalne doznania! Polecam za rok na ewentualnym zlocie w Bełchatowie (jeszcze nic nie załatwiłem ale jestem mocno na tak!), ja osobiście zostanę na dole  :).
Dzięki wszystkim obecnym na przejażdżce i oczekującym na miejscu, oraz najważniejsze propagującym nasz poziomy punkt widzenia na przemieszczanie się.
@Franc dzięki za wsparcie mojego syna w trudnych podjazdach, @M63 tobie także (również za "polaków nocne rozmowy").
@hansglopke +syn, niesamowite oklaski za dojazd ze Zduńskiej Woli na rowerach + wycieczka + powrót do ZW, to niesamowite mam nadzieję, że się tak sam rozjeżdżę.

DrewnianaTrajka

paaj

Tef -piękne dzięki za organizację, było super. Nie mogłem niestety uczestniczyć w wycieczce, ale możliwość bycia w Bełchatowie i widzenia się z Wami podczas prezentacji to miód na moje serducho:).
Dziękuję Wszystkim za miłą atmosferę i do zobaczenia.