Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.

Zaczęty przez Tef, Styczeń 23, 2015, 21:31:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

hansglopke

Z pięć godzin? Tempo było ślamazarne. A na Mt Kamieńsk wjechałem na flaku. Był też popas na Słoku, lub tym drugim na W., i jeszcze przerwa na jedzenie.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Joachim

O, no to ładnie. Czyli trzeba by się zebrać od rana, jeśli z wjazdem na górkę, albo zebrać się nieco później, i obejrzeć tylko dziurę.
Chętnie pojechałbym w oba miejsca, ale zawsze mogę przyjechać drugi raz - specjalnie na zwiedzanie.
To jaka pora byłaby odpowiednia, jeśli oglądana miałaby być tylko dziurka? :)
Pozdrawiam.
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

hansglopke

To było ślimacze tempo. Normalnie to 3h powinny wystarczyć.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Joachim

Panowie, ja się dostosuję. Zwiedzać mogę, jak już nadmieniłem, przy innej okazji, aczkolwiek będąc po raz pierwszy w Bełchatowie co nieco chciałbym obejrzeć.
No chyba, że będzie ktoś chętny toczyć się pod górkę, to mogę być i o 8:00 do dyspozycji :)
Pozdrawiam.

Tef

Myślałem o 900. Jak byśmy się wyrobili to zawsze na obiedzie można posiedzieć i pomarudzić  :).
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Franc

Może i ja się jakoś wybiorę... Nie wiem jeszcze jak i w jakim składzie, ale w sumie 27.06.2015 nie mam nic do roboty.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Joachim

Mogę przybyć na 9:00. Jestem jak najbardziej za.

Franc

Hmmm, a w którym miejscu byście się spotykali? Bo ja bym przyjechał pociungiem, najpewniej do Łodzi i potem na kołach pojechał na miejsce zbiórki. Może ktoś będzie jechał z Łodzi na kołach albo samochodem i będzie mógł mnie zabrać?

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Tef

Panowie i ewentualnie panie spotykamy się u mnie pod blokiem tj. osiedle Dolnośląskie 108 (dookoła są parkingi) o godzinie 845, wyjeżdżamy o 900.

Proponuję do rozpatrzenia trzy warianty trasy:
1. Wariant max http://tiny.pl/gq87w
2. Wariant średni http://tiny.pl/gq87g
3. Wariant minimalny http://tiny.pl/gq87t

Każda trasa:
1. zaczyna się pod moim blokiem,
2. wjazd na punkt widokowy Góry Kamieńsk,
3. punk widokowy na "wielką dziurę" w Kleszczowie,
4. kończy się pod jadłodajnią "Thang Long" obiadem sponsorowanym,
5. przemieszczenie się na miejsce prezentacji na godzinę około 1500.

Cytat: Franc w Czerwiec 23, 2015, 17:18:32
Hmmm, a w którym miejscu byście się spotykali? Bo ja bym przyjechał pociungiem, najpewniej do Łodzi i potem na kołach pojechał na miejsce zbiórki. Może ktoś będzie jechał z Łodzi na kołach albo samochodem i będzie mógł mnie zabrać?

@Franc myślę, że lepiej by Ci było dojechać pociungiem do Piotrkowa Tryb.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

Franc

Do Piotrkowa to pociągiem dojechać jest bardziej niż do dupy.... Najlepiej powinienem wyjechać w piątek późnym wieczorem, z 3 przesiadkami.
Do Łodzi, musiałbym dojechać około 0700 (0714), żeby na 0900 zdążyć do Was, czyli wyjazd z wAw o 0433. Nie pasi. :(

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

hansglopke

Franc. Sprawdź wariant dojazdu pociągiem do Zduńskiej Woli. Jadę na kołach.

pajak_gdynia

Franc

Też źle - 1 przesiadka, wyjazd z wAw o 0402, 0709 na miejscu. :(

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Joachim

Franc, a do Opoczna? Podobno nawet InterCity już tam dojeżdża.
Później już tylko musielibyśmy zmieścić twoją poziomkę obok trajki i można jechać :)

Tef

@Franc skontaktuj się z @paajem on przyjeżdża z Łodzi autem.

DrewnianaTrajka