Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.

Zaczęty przez Tef, Styczeń 23, 2015, 21:31:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tef

W w/w sprawie wszystko jak na razie organizuje się pomyślnie!
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Tef

Odświeżam wątek.
Dziś dostałe ostateczne potwierdzenie.  :)
"Jesteśmy w temacie".
Czas "obowiązkowej" obecności to czerwiec 2015-06-27 (sobota) godziny: 15.00 - 20.00.
W planie to prezentacja naszych rowerów i ewentualne (w miarę możliwości i chęci) przebieżki naszymi rowerami.
Proponuję zebrać się wcześniej i uskutecznić wspólną trasę np. w kierunku PGE Elektrowni Bełchatów i wielkiego wykopu PGE Kopalni Odkrywkowej Bełchatów (poważnie wieeelka dziura), plus inne propozycje.
Następnie jakiś obiad, i tu możliwy katering lub indywidualne opcje żywieniowe - wszystko elastycznie i bez spiny.
Mam nadzieję, że zgłoszenia te do tej pory są aktualne i ewentualnie jeszcze chętni jeszcze się zgłoszą.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

hansglopke

Dla odważnych Hałda Kamieńsk do zaliczenia po drodze.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Joachim

Witam.
Trzeba się spieszyć, bo niedługo zamiast dziury będzie jezioro (jest wstępna data otwarcia).
http://belchatow.naszemiasto.pl/artykul/odkrywka-belchatow-zmieni-sie-w-jeziora-prace-juz-ruszyly,1989493,art,t,id,tm.html
Pozdrawiam.

Edit.
Mam blisko, będę kombinował tak, by przybyć.
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

darko

Tef

Cytat: Joachim w Maj 07, 2015, 21:29:44
Witam.
Trzeba się spieszyć, bo niedługo zamiast dziury będzie jezioro (jest wstępna data otwarcia).
http://belchatow.naszemiasto.pl/artykul/odkrywka-belchatow-zmieni-sie-w-jeziora-prace-juz-ruszyly,1989493,art,t,id,tm.html
Pozdrawiam.
Edit.
Mam blisko, będę kombinował tak, by przybyć.

Ej no tak bez przesady  ;). Dyć to jeszcze kilkadziesiąt lat  :).
Kombinuj i przybywaj  :).

Cytat: darko w Maj 07, 2015, 22:36:52
Może uda mi się pojawić.

Postaraj się! Im więcej się nas pojawi tym mniej będziemy mieli do gadania  :D, w przeliczeniu na głoworower  :).

EDIT:

W sprawie wycieczki poprzedzającej oficjalną prezentację poziomek nawiązałem kontakt ze znajomym z "Stowarzyszenia załoga rowerowa "ZGRZYT" Bełchatów" (http://www.zgrzyt.cba.pl). Przygotujemy warianty krótsze, dłuższe (np.: http://www.naszbelchatow.pl/trasy-rowerowe.html). Dodatkowo zyskamy kilku rowerzystów obeznanych z terenem Bełchatowa i rozmieszczeniem rożnego rodzaju przybytków gastronomicznych itp itd.

Tak jak wspomniałem wcześniej dziennikarze to naród leniwy i trzeba by im wszystko napisać wcześniej w informacji o tej imprezie. Potrzebuję pomocy w skonstruowaniu takiej notki aby była spójna konkretna i po poziomemu. Pomóżcie.

DrewnianaTrajka

Tef

Witajcie
Mam prośbę aby osoby zdecydowane lub zastanawiające się napisały do mnie na PRIV o swojej chęci udziału w tym spotkaniu-pokazie rowerów poziomych (mogą być producenci ! lub ich reklamy!). Osoby do tej pory chętne w tym wątku dostały info na priv. Jestem w przededniu podpisania umowy na tą okoliczność i chciałbym wiedzieć na czym stoję.

DrewnianaTrajka

Joachim

Witam.
Nie wiem, dlaczego wczoraj nie zauważyłem wiadomości na priv. Odpisałem dziś. Będę! :)
Pozdrawiam.

Tef

Kolejne informacje dla przybywających.
Otrzymałem maila od pani, która zawiaduje tematem prezentacji :

"Witam serdecznie.
Bardzo proszę o przesłanie informacji o "Waszych" punktach programu na Dni Bełchatowa. Informacje te zostaną przesłane do konferansjerów (Filip Chajzer, Krzysztof Ibisz) postarajcie się więc ten materiał tak napisać, żeby konferansjerzy mieli o czym mówić. Podkreślcie fakt, że to są ludzie z naszego terenu i na czym polega atrakcyjność ich działania. Jeśli są osiągnięcia to również napiszcie.
Przyślijcie te materiały do poniedziałku.
Dziękuję z góry."

Proszę was w związku z tym o napisanie informacji jaki rower będziecie mieli, z czego zbudowany i czy przez siebie, czy kupny, czy modyfikowany, jaki typ, jak go użytkujesz (turystyka, rekreacja, codzienny do pracy, itp, itd), skąd jesteście.
Co można jeszcze dla konferansjerów podać? Co podkreślić a czego unikać  :).
Ponadto czas się zastanowić o której się zjeżdżamy i jak długą wycieczkę organizujemy, oraz co i gdzie zjemy na obiad i ile i czego zorganizować do picia (napoje gazowane, nie gazowane, wzmocnione  ;) ).
W kwestii obiadu proponuje tzw "chińczyka" - dużo, smacznie, dla mięsożerców i wegetarian w jednym miejscu lub z dowozem.

DrewnianaTrajka

Joachim

Witam.
W kwestii spotkania się przed imprezką: skoro mamy pozwiedzać i coś przekąsić, to może start o 12:00? Zdążymy pozwiedzać, odpocząć i pożywić się nieco, by później "pełnić obowiązki".
Osobiście w Bełchatowie jeszcze nie byłem, a chętnie bym obejrzał ten dołek, co to go wygrzebali :)
Pozdrawiam.

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Joachim

A da się wjechać na górkę?

Edit 3 godz. później: już wiem, że można. Zjechać też można :)

Pozdrawiam.

baca141

witam wszystkich
czy spotkanie poziomek w Bełchatowie  27.06.br. jest aktualne ?
pytam bo na stronkach o obchodach Dni Bełchatowa niema wzmianki o poziomkach
pozdrawiam
nie ważne na czym jeździsz,ważne że ma dwa kółka

Joachim

Ostatnia informacja, którą Tef napisał 13-go czerwca, dotycząca informacji dla konferansjerów, sugeruje, iż spotkanie jest jak najbardziej aktualne.

Tef

Jak najbardziej aktualne  :) .
@Joachim 1200 to trochę późno aby pojechać obejrzeć "Wielką Dziurę" i wbić się na szczyt niebotycznego  ;) nasypu zwanego Gorą Kamieńsk.
@hansglopke pamiętasz może ile nam to wtedy zajęło?

DrewnianaTrajka