Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Czym sklejacie dętki?

Zaczęty przez storm, Maj 09, 2016, 09:49:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

klubowy

Też korzystam z dedykowanych łatek, z tym że wożę zapasowe dętki a kleję dopiero w domu w imadle. Jeśli dziura nie zrobiła się na zgrzewie/zgrubieniu dętki to bardziej opłaca się wyciąć trochę łatki niż naklejać na to wybrzuszenie. Używałem butaprenu wieki temu i trzymał elegancko, minusem był strasznie długi czas schnięcia i to koniecznie pod obciążeniem. Warto przeglądać zapasowe dętki co jakiś czas, miałem sytuację że dętka sparciała po roku.
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

Antonowitch

Nie sklejam, nie łatam, nie ceruję..
kupuję nowe....
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

storm

@Antonowitch - znakomity pomysł. Tylko gdzie ja kupię w takiej Warszawie dętkę pod 20"x 1.1/8", najlepiej na Auto? :P

3x3

storm

@3x3 - co ty mi tu dajesz? Dętki na 28"? Dętki co mają od 1.50 do ponad 2"? Jak ja to wsadzę do oponki 20" 1 i 1/8"? (28mm)

kaczor1

Cytat: storm w Maj 16, 2016, 09:39:15
@3x3 - co ty mi tu dajesz? Dętki na 28"? Dętki co mają od 1.50 do ponad 2"? Jak ja to wsadzę do oponki 20" 1 i 1/8"? (28mm)

Takie wąskie dątki kupowałem na Płowieckiej 46 [wAw] w sklepie ze składakami.
Teraz mam szerszą obręcz, więc normalnie mi wchodzą na 1,75, które są nawet w markecie.

Yin

Cytat: tomo w Maj 11, 2016, 07:05:53
Jak próbowałem kleić butaprenem, to była kiszka.

Stary butapren się nadawał ( tak sprzed +- 10-15 lat.) Nowy butapren jest jakiś eko i nie robi roboty :)

storm

@Kaczor - problem polega też na tym, że ja mam wąską obręcz i byle opony włożyć nie mogę.

kaczor1

Cytat: storm w Maj 16, 2016, 13:17:16
@Kaczor - problem polega też na tym, że ja mam wąską obręcz i byle opony włożyć nie mogę.

Kupowałem tam 20x1 1/8 - 20x1.5

3x3