Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Pierwszy zjazd rowerów towarowych 03.10.2015 Warszawa

Zaczęty przez kaczor1, Wrzesień 02, 2015, 14:52:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

kaczor1

https://www.facebook.com/ForumPoziomePl/posts/514029682093157

CytatMokotowska spółdzielnia rowerowa serdecznie zaprasza wszystkich sympatyków transportu rowerowego na pierwszy w Polsce zjazd rowerów towarowych!

Tak, uznaliśmy, że jest nas już wystarczająco dużo, aby zorganizować taki zlot w Warszawie. Szczegółowy program pojawi się jeszcze na stronie wydarzenia, ale na razie przewidujemy następujące atrakcje:
- zawody prędkości i zręczności
- przejazd ulicami miasta
- warsztat gadany (możliwości i zalety rowerów cargo, kwestie praktyczne, bezpieczeństwo, przewożenie dzieci, potencjał biznesowy, dostawcy i konstruktorzy - jeżeli interesują Was konkretne tematy, czekamy na propozycje!)
- spotkanie integracyjne

Nie masz roweru cargo? Nic nie szkodzi - zapraszamy tym bardziej. Przyjdź i przekonaj się czy warto zrezygnować z drugiego auta (albo z auta w ogóle) mieszkając w mieście. Dowiedz się skąd wziąć taki rower i dlaczego jazda nim to taka frajda.

Dokładny program, w tym godziny i miejsce pojawi się wkrótce na stronie wydarzenia. Tymczasem, już rezerwujcie termin!

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tehen

Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

hansglopke

Cytat: Tehen w Wrzesień 02, 2015, 21:36:07
Pojechać na nim  :P
Na pionowym? Dupa, nadgarstki, kark? 200km? W jedną stronę?
Chyba by mnie to 4 dni zajęło. Jeszcze gacie z pampersem musiałbym se kupić...... :)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

kaczor1

Franc

Przywieź na przyczepie:

Albo zrób sobie normalny rower transportowy, by wozić tego LongJ:

Ewentualnie w opcji z naczepą:

https://www.youtube.com/watch?v=tiFseeBsDE0
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

tomo

Upowszechni się, i już widzę oczyma duszy postulaty "Rowery na tory" ;D

Danielasty

nie pokazujcie takich filmików na których jest pokazane jak pracuje zawieszenie, toć to barbażyństwo, nie dość że uzależnia to budzi zazdrość

hansglopke

I cały misterny plan.... Wszystko w..... Termin mi nie pasuje.
Może w przyszłym roku.

Franc

Yin: to zdjęcie podkradłem z wątku o rowerach transportowych na Francuskim Forum Poziomym - autor jest sprzedawcą rowerów poziomych i innych, podczas przeprowadzki z jednej lokalizacji do drugiej i trajka na przyczepie jest na sprzedaż :)

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Yin

Franc: mój komentarz jest jedynie nawiązaniem do żartobliwej serii memów, luz ;) Swoją droga za mną też chodzi zbudowanie jakiegoś transportowca, ale przekonuję sam siebie że nie potrzebuje.. No może najwyżej jakąś przyczepkę.. Kurcze muszę coś zbudować bo mnie trafi... ;)

Franc

Yin: zbuduj jakiegoś transportowca i jakąś przyczepkę :) Takiego transportowca z naczepą :D

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Yin

Franc: tyle ze ja mam teraz 6 rowerów - nie da się jeździć na wszystkich na raz :) Ale koncept dobry widzę to tak: poziomy quad z przyczepką którą można umocować kiedy nie jest używana nad quadem jako daszek ;)

Franc

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800