Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

m5

Zaczęty przez woojtek1, Lipiec 09, 2015, 23:41:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

woojtek1

hmm.. no raczej nie ;)  a cenowo będzie dużo ciężej?

woojtek1

Cytat: live_evil w Sierpień 04, 2015, 11:22:36
Będzie.
Ale jeśli nie należysz do wagi piórkowej, to rozejrzałbym się za piastą na czterech łożyskach.
a Twoje Force mają po 4 łożyska?

fdx

cztery lozyska to juz rozpusta. dwa powinny wytrzymac. 90% rowerow jezdzi na zwyklych lozyskach dlugie lata i daja rade.
A wyboje amortyzacja zbierze jesli bedzie odpowiednia.
Zamiast w drozsze kola zainwestowalbym raczej amortyzacje nieco lepsza od tej gumy - nawet zwykly tani amorek da rade byle byl w miare miekki - na poziomce nie ma tego minusa jak na pionowym ze miekki amortyzator pochlania czesc sily pedalowania. mozna miec bardzo miekkie i bedzie dobrze.
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

live_evil

Cytat: woojtek1 w Sierpień 04, 2015, 22:25:43
Cytat: live_evil w Sierpień 04, 2015, 11:22:36
Będzie.
Ale jeśli nie należysz do wagi piórkowej, to rozejrzałbym się za piastą na czterech łożyskach.
a Twoje Force mają po 4 łożyska?
Force musiałem zmienić na Novateki.

woojtek1

Wróciłem od znajomego mechanika i jest plan, tzn. zebraliśmy wszystko pomysły do kupy.
Myślę, że za dwa tygodnie premiera :)

szydziu

Cytat: woojtek1 w Sierpień 05, 2015, 21:01:19
Wróciłem od znajomego mechanika i jest plan,
U mnie zazwyczaj bajka kończy się w tym miejscu :)

woojtek1

Cytat: szydziu w Sierpień 06, 2015, 20:55:09
U mnie zazwyczaj bajka kończy się w tym miejscu :)
No nie strasz.
Fakt, że dziś cena trochę wzrosła... ;)
Ale jestem dobrej myśli.. ???

live_evil

Cytat: fdx w Sierpień 05, 2015, 11:31:12
na poziomce nie ma tego minusa jak na pionowym ze miekki amortyzator pochlania czesc sily pedalowania. mozna miec bardzo miekkie i bedzie dobrze.
Na identycznej m-piątce hansglopke jechał do Gdyni a ja z nim od Łodzi. Przez szereg kilometrów mogłem obserwować pompowanie podczas podjazdów.

woojtek1

Cytat: live_evil w Sierpień 07, 2015, 20:47:52
Na identycznej m-piątce hansglopke jechał do Gdyni a ja z nim od Łodzi. Przez szereg kilometrów mogłem obserwować pompowanie podczas podjazdów.
Dlatego narazie będę się bujał na zielonej gumie ...... ;)

woojtek1

... a z przodu na modyfikowanej cappie. Eeh ta 1'  :'(

woojtek1

woojtek1

Oj nie ładnie, tak mnie podkupić  :'(

No ale stało się. Czy możecie coś powietrznego polecić, długość 165, do 300 zł, z alledrogo lub olx? D

Mociumpel

jeden poleca drugi czatuje a sprytny trzeci podstępnie podbiera ;( świat się wali ...

Mociumpel

ale co tam znaj serce złote ze wskazaniem nawet na TAŃSZE ... http://olx.pl/oferta/sr-epicon-lod-damper-165-38-mm-air-CID767-IDdPcH5.html (starszej generacji ale te same nastawy i regulacje)

woojtek1

Dzięks. Ale czy to dobły wybór? Napiszę do gościa, bo oferta archiwalna ;)