Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

sukienka na poziomo?

Zaczęty przez woojtek1, Luty 10, 2014, 20:26:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

woojtek1

Wczoraj wpadła do nas znajoma i przy piwie rozmawialiśmy głównie o centralnym eksponacie naszego salonu- czyli mojej poziomce :)
Między różnymi pytaniami ( znajoma jest zapaloną rowerzystką) padło jedno, które wszystkich nas rozbawiło.
Jak na tym jeździć w sukience czy spódnicy i czy bardziej niebezpiecznie w długiej czy w mini ?
I z tym baaaaaaardzo poważnym pytaniem was zostawiam ;)

szydziu

Dobre pytanko - nie widziałem jeszcze żadnej laseczki na poziomce w sukni/spódnicy ( nie rozróżniam).
A nie może po ludzku w spodniach? ;)

Moja gania w spodenkach ;)

woojtek1

Pewnie że można :) We wrześniu grałem koncert w Berlinie. Po koncercie rozmawialiśmy z publicznością.
Moją uwagę zwróciło kilka kobiet w wizytowych strojach, do pasków, torebek etc. przytroczone miały ..... kaski rowerowe  :o

dziantek

Bezpiecznie jest tylko w krotkiej. A na pytanie jak tak jezdzic poziomem? Zwyczajnie, bez wstydu, ze widac majtki. Wystajace omajtkowanie zwroci uwage kazdego uczestnika ruchu...zwlaszcza czerwone moga pelnic role dodatkowych odblaskow. Wciagniecie dlugiej sukienki/spodnicy przez lancuch, chociaz ciekawe dla obserwatora, moze powodowac kolizje i urazy rowerzystki. Drogie kolezanki, w trosce o wlasne zycie zakladajcie na rower wylacznie krotkie spodniczki i sukienki...to bezpieczne, zdrowe i piekne.

storm

@woojtek1 - da się, ale są pewne mankamenty:
- wsiadanie na rower poziomy w spódnicy jest "takie sobie" spódnicę trzeba ułożyć nieco pod sobą (bo wsiada się jak wiemy okrakiem)
- o ile przed ruszeniem ta spódnica jeszcze powiewa jak należy i zasłania to i owo...
- to po ruszeniu zaczyna przeszkadzać i podwija się i... odsłania majtki...:P
- przez co jest chłodniej niż w spodenkach w wiadome części ciała ;P
W przypadku USS może być nieco wygodniej, w przypadku ASS środkowa część spódnica/sukienka będzie się opierała na kierownicy co może i pewnie będzie przeszkadzać
W zasadzie - nie polecam w przypadku poziomek, zwłaszcza jeśli suport nie jest poniżej linii siedzenia.

SAC

Siostra moja kiedyś sie chciała przejechać na mojej poziomce, a że nie chciało się jej przebierać to pojechała w sukience.
A może zestaw leginsy i krótka spódniczka? Przed paru laty tak chodziły niektóre uczennice do szkoły w której uczyłem. Będzie i kobieco i bezpiecznie.
A tak wogóle to czego sie kobiety nie wypowiadają w tym temacie? 

Yin

Za to ilość panów wypowiadających się w temacie jeżdżenia na poziomce w spódnicy jest mocno zastanawiająca... :D

szydziu

Cytat: storm w Luty 11, 2014, 13:46:05
- to po ruszeniu zaczyna przeszkadzać i podwija się i... odsłania majtki...:P

Dobrze że nie zasłania oczu ;)

woojtek1

No właśnie. Sami specjaliści w temacie ;)

Antonowitch

klamerkami trzema spiąć spódnicę w kroku ;)
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

woojtek1

Można także pożyczyć garderobę od angielskiej królowej - podobno jest dociążona cięzarkami, by wiatr  nie szargał godności władcy. Zapraszamy piękną płeć do wyrażania swoich opinii. Męska reprezentacja pozioma już chyba wyczerpała patenty :)

Yin

Cytat: woojtek1 w Luty 12, 2014, 23:19:05
Męska reprezentacja pozioma już chyba wyczerpała patenty :)
Eee nie. Ja bym radził zrobić z przodu stelaż areo podtrzymujący spódnicę przed wkręceniem w łańcuch działający jeszcze jako owiewka. A jak kiecka konkretna to może coś ala bodysox?

woojtek1

Przy stalowym poziomie jest jeszcze opcja namagnesowanej spódnicy :)

pajak_gdynia

Cytat: woojtek1 w Luty 12, 2014, 23:19:05
Zapraszamy piękną płeć do wyrażania swoich opinii. Męska reprezentacja pozioma już chyba wyczerpała patenty :)
Ale to przecież ta męska jest bardziej zainteresowana :) Wystarczyło, że koleżanka pojechała na LWB (była w spódniczce, czerwonej w kwiaty.. pamiętam do dziś :) ).. to wszyscy koledzy pragnęli posiadać "poziomkę" :)

woojtek1

Ciekawe czy gdyby pewnemu księdzu z serialu tvp dano poziomkę, zamiast piona, to też tak ochoczo pomykałby w sutannie ....;)