Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Budowa Low Racera

Zaczęty przez wrmichal, Styczeń 27, 2011, 16:57:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

szydziu

Na kierownice masz jakiś pomysł?

wrmichal

No właśnie cały czas się zastanawiam, i nie moge dojśc jaką wybrać.
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

cruzbike

Witam kolegę wrmichała, już po wakacjach ;) ?  Mam nowe fotki swojego low racera oraz przy okazji dwie fotki mojego SWB którego jeszcze nie skończyłem :

https://picasaweb.google.com/108947454807618481343/LowRacer#
GG: 13949582

wrmichal

no ja też dodałem jakieś 20 min temu , mój rowerek jest narazie tylko heftnięty , bo wujo złożył spawarke i trzeba najpierw ją dobrze ustawić żeby elegancko pospawać

tu już skrócony bo na początku wyszedł za długi i musiałem go troszeczkę skrócić jakieś 15 cm(hehe :))

Najważniejsze jest to że rower jest mojej własnej konstrukcji, takiego samego nie ma na 100%
Michał

wrmichal

Cytat: tomek70 w Luty 11, 2011, 19:42:31
Cytat: wrmichal w Styczeń 31, 2011, 12:45:37
Teraz tak myślę.Wysokość w FWD mi odpowiada ,czy po przekalkulowaniu tych wysokości , po zmierzeniu mogłbym się kierować ,wysokością w cruzbiku.?

EDIT
Moim celem jest zeby było nisko , tak jak pisał gemsi że ważne jest to aby krew dopływała tak jak trzeba,gdy pospawam rame,to przyłożę siedzenie , a rure do suportu tylko lekko złapie spawem.Wtedy będe mogł usiąść ,bez łańcucha zakręcić pedałami , i zobaczę czy jest ok czy też nie, czy stopy haczą o koło czy nie. :) :)
Najważniejsze żeby krew dopływała do głowy, głowa jest najważniejsza ! :) Sory ale nie mogłem się powstrzymać to był żart oczywiście :). A tak na  poważnie nie za nisko zeszyłeś ? Wydaje mi się że przód jest za nisko i tak dziwnie powyginany a z tyłu ma być amortyzacja ?

Tak jak pisałem wcześniej moim celem jest żeby było nisko i efektywnie, niewiem możecie to odbierać jak chcecie :) amortyzacji nie będzie , nie jeżdżę po wertepach , burbunach.
Michał

cruzbike

No to widzę że jednak koło 24" z tyłu :)

wrmichal

Nie z tyłu jest 26" wydaje Ci się bo obok stoji kolarzówka a ona ma 28''
Michał

cruzbike

a no tak, złudzenie  ::)

wrmichal

Jakiś pomysły na kierownice.Czy ta co na początkowym zdjęciu , to większośc rozwiązań?
Michał

cruzbike

ja robię taką jak jest na pierwszym zdjęciu

live_evil

Cytat: gemsi w Styczeń 30, 2011, 09:39:03
Cytat: cruzbike w Styczeń 30, 2011, 09:28:24
Jakie są problemy jeśli pedały są wyżej niż serce ? krew nie dopływa do nóg, lub stóp i drętwieją czy jeszcze inaczej ?
U mnie było dretwienie i szybsze zmęczenie
A u mnie jest całkiem w porządku. Zdjęcia mojego low-racera w podpisie.

wrmichal

Ale to taka jak w pierwszym zdjęciu... nie będzie ciężko skręcać?Bo to będzie na zasadzie odginania jej w prawo i w lewo.miałem tak przy LWB ale tutaj chyba będzie ona haczyła o kolana.?

EDIT
Tak patrze sobie na różne zdjęcia i myśle że chyba sie będzie trzeba przyzwyczaić do skręcania i odchylać noge.:) 
Michał

cruzbike

Ja narazie przerwałem pracę nad projektem, jutro siedzenie tylko skończę oraz kierownicę i narazie spokój, zostało mi tylko klejenie żywicą ale jest za zimno, więc pewnie dopiero w marcu go skończę, lepiej puźno niż wcale ;)

wrmichal

No ja tez wole sie nie śpieszyć , nie ma co na szybko, może w przerwach więcej pomysłów wejdzie :) Kto wie :)
Michał

tomek70

Ja już w stanie surowym prawie skończyłem jeszcze kierownica tylko ,

https://picasaweb.google.com/70ismail/Rower27032010#

https://picasaweb.google.com/70ismail/Rower27032010#5575132056283557762

no i jakaś amortyzacja pod fotel ale Jeszcze konceptu całego nie mam ale  fajnie się siedzi,i nogi nie są za wysoko jak sam w raz :)