Dojazd na Zlot 2026

Zaczęty przez hansglopke, Czerwiec 17, 2026, 10:08:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

hansglopke

Z racji tego, że nie muszę brać namiotu wybieram się na kołach ( na kole).
Wyjazd z Zduńskiej Woli 1.07.środa ok godzin porannych.
Chyba, że pogoda będzie nie tęga to wsiadam w pociąg.
Trasę mogę lekko nagiąć do wspólnejjazdy z innymi chętnymi.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

live_evil

Jesli będę jechać rowerem, to rozważam następującą trasę:
  • Swędów (start)
  • Zgierz
  • Aleksandrów Łódzki
  • Lutomiersk
  • Szadek
  • Warta
  • Błaszki
  • Brzeziny
  • Grabów n. Prosną
  • Mikstat
  • Antonin
Wszystkie odcinki tej trasy mam już kiedyś objechane.

Franc

Warszawa i okolice:
Jakie większe stacje kolejowe (na których zatrzymują się pociągi z wAw) są w okolicy? Tak w promieniu 60km? Co by w piątek po nocy się nie szlajać a i z powrotem na stację nie był za daleko.
Bo mi wychodzi Ostrów Wielkopolski.
Ja bym jechał pewnie wtedy w piątek 1557 ze wschodniej i powrót w niedzielę pewnie 1649 z wspomnianego Ostrowia Wlkp.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

live_evil

Bespośrednie z Waw to tylko Osttrów Wlkp.
Po opuszczeniu budynku dworca w Ostrowie jedziesz w prawo, na rondzie kilkaset metrów dalej DW kierunek Odolanów, a z Odolanowa to już droga prosta.

Ewentualnei z Ostrowa możesz podjechać do stacji Sośnie Ostrowskie.

edit. z rozkładu wynika, że w Ostrowie miałbyś 180 sekund na przesiadkę :D

M63

Cytat: Franc w Czerwiec 19, 2026, 15:11:21Jakie większe stacje kolejowe (na których zatrzymują się pociągi z wAw) są w okolicy? Tak w promieniu 60km? Co by w piątek po nocy się nie szlajać a i z powrotem na stację nie był za daleko.
Bo mi wychodzi Ostrów Wielkopolski.
Ja bym jechał pewnie wtedy w piątek 1557 ze wschodniej i powrót w niedzielę pewnie 1649 z wspomnianego Ostrowia Wlkp.

Warszawa Centralna  -  Grabowno Wielkie                     
    ODJAZD 12:12    -    PRZYJAZD 16:12   - IC1626 LEŚMIAN
    ODJAZD 16:11    -    PRZYJAZD 20:08   - IC1630 NAŁKOWSKA
    ODJAZD 18:12    -    PRZYJAZD 22:03   - IC 1632 DĄBROWSKA

A ZE STACJI ~15 Km

Pozdrawiam    
      Marek
PS.
        https://zlotpoziomek.pl/#dojazd   Pkt.3
Nie wstanę ,
TAK będę leżał !!!

Franc

Tego Grabowno nie widziałem, założyłem większe miasta (znaczy Ostrów Wlkp). 1557 ze wschodniej to właśnie IC1630

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Jacekddd

Czy jest ktoś kto z Krakowa lub przez to miasto będzie jechał na / ze zlotu ?

Quest XS 23kkm; Snoek2kkm; 14 Podróży 7957Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

Tehen

Cytat: Franc w Czerwiec 20, 2026, 20:05:44Tego Grabowno nie widziałem, założyłem większe miasta (znaczy Ostrów Wlkp). 1557 ze wschodniej to właśnie IC1630

Byłem w tygodniu trasy obadać i jechałem do Grabowna Wielkiego.
Polecam bo to najbliżej.

Tylko bilety kupujcie wcześniej bo miejsc tyle co kot napłakał.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Franc

Kto będzie jechał IC1630 czy to z wAw, czy Uć czy inne miejsca po drodze w piątek?

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

osesku

Planuję na zlot dojechać, na kołach, ze sztuczną mądrością, w dwóch wariantach, albo z Piotrem. To co wyhalonowała, wskazuje raczej, że z Piotrem... O Kujawach: "Bardzo płaski etap (Kujawy to jeden z najpłaskiejszych regionów Polski)...". Zresztą: https://share.google/aimode/lQxO5gzaMqPdv10ME Tehen, piąty dzień drugiego wariantu, to chyba cały program tras zlotowych przejeżdża?  ;) 

Tehen

Cytat: osesku w Czerwiec 22, 2026, 19:46:29Planuję na zlot dojechać, na kołach, ze sztuczną mądrością...

Ludwiku Dornie i Sabo...nie idźcie tą drogą!

Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Audax

Cytat: Jacekddd w Czerwiec 20, 2026, 20:41:20Czy jest ktoś kto z Krakowa lub przez to miasto będzie jechał na / ze zlotu ?
Ja jad pociągiem w środę popołudniu do Wrocka a później przesiadka w regionalny do Grabowno Wielkie
Nie karmie troli.

Franc

Baj de łej - ja będę pociągiem w piątek, więc ma ograniczony udźwig - czy ktoś może na moją rzecz kupić ze 2muszynianki naturalnie nasyconej CO2 (lekko gazowane), 4pak piwa i pętko kiełbasy? Oddam kasę jak dojadę.

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Tehen

Cytat: Franc w Czerwiec 29, 2026, 14:15:02Baj de łej - ja będę pociągiem w piątek, więc ma ograniczony udźwig - czy ktoś może na moją rzecz kupić ze 2muszynianki naturalnie nasyconej CO2 (lekko gazowane), 4pak piwa i pętko kiełbasy? Oddam kasę jak dojadę.

W zasięgu 4 km masz market Dino i Żabkę, więc możesz na miejscu się zaopatrzyć.
Jak masz też jakieś graty, które chcesz zabrać to możesz mi do jutra do 10 podrzucić na Mysiadło.
My jedziemy autem i możemy Ci coś zabrać ale kiełbasy bym nie ryzykował  ;D

Jacekddd

Cytat: Audax w Czerwiec 29, 2026, 10:45:49
Cytat: Jacekddd w Czerwiec 20, 2026, 20:41:20Czy jest ktoś kto z Krakowa lub przez to miasto będzie jechał na / ze zlotu ?
Ja jad pociągiem w środę popołudniu do Wrocka a później przesiadka w regionalny do Grabowno Wielkie

Dzięki z odzew. Głównie myślałem o zabraniu ze sobą rzeczy dla kogoś i ew. czegoś co by niepotrzebnie obciążało a mnie samemu nie jest potrzebne ale przez kogoś kto jedzie własnym transportem i ma miejsce.
Ciebie jadącego pociągiem nie chciałbym obciążać. Zresztą to nie bardzo byłoby do zrobienia.
Pzdr.

Quest XS 23kkm; Snoek2kkm; 14 Podróży 7957Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd