Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Korby 155mm 110PCD, wspólne zamówienie?

Zaczęty przez live_evil, Kwiecień 03, 2018, 21:14:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

live_evil

Takie coś znalazłem:
https://www.bikesportparts.de/antrieb/kurbeln/2062/lasco-samox-af13-rennrad-kurbel-50x36-vierkant-155mm-kurbellaenge-innenlager?c=45

Zębatki co prawda stalowa, ale same korby z alu. Pisze sie ktoś na wspólne zamówienie? Wysyłka EUR18 do Polski, do podziału.

velogic

Cześć
Widziałem już różne okazje ale ta wygląda na taką której wynik śmiało może leżakować na półce  długie lata czekając na resztę roweru    :D.
Mam już taką półkę więc się piszę na korbę. Taką korbę z wysyłką do ....Polski ? Dopytywałeś Kolego czy to dotyczy Polski czy może cena wzrośnie ?

live_evil

EUR 18 to koszt wysyłki to Polski kurierem DPD lub DHL.

Ja mam nawet gwintowniki do korb - 9/16" 20TPI LH/RH, ale przy tej cenie krótkich korb nie chce mi się samemu skracać.

live_evil

Kupiłem dwa dodatkowe zestawy, gdyby ktoś byl chętny, to cena wynosi EUR 18,95+6,00 (udział w kosztach wysyłki do PL) + 15zł wysyłka w PL. Jakieś 115-120zł razem.

live_evil

Teraz dopiero zauważyłem, że w komplecie jest suport.

hansglopke

Czy ten zeztaw będzie pasować do każdego wyścigowego roweru?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

live_evil

hansglopke

O ten suport mi chodzi.
Na próbę bym do M5 zastosował. Jak się nie sprawdzi to do kolarki dla niskiej osoby bym założył.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

live_evil

Nie wiem jakiej długości jest suport, jak doleci do PL, to porobię fotografie i wykonam pomiary.
Z drugiej strony patrząc, zębatki mają rozmiar typowo szosowy.

hansglopke

To jedną. taką  chętnie zanabędę. O ile będzie to wszystko wspłgrać.

live_evil

Weź na próbę i jak będzie grać wszystko, to zapłacisz. Do Łodzi masz nie dalej, niż po bułki.

live_evil

Dotarły korby:

W komplecie wkład suportu 68/110 ISO.
Na korbie SĄ zamontowane zębatki, ale z ujowej stali, ciężkie i miękkie.