Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Projekt CesaRock 3 czyli cruzbike z Cieszyna

Zaczęty przez klubowy, Styczeń 20, 2017, 20:27:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

klubowy

Witam!

Jako że zima,  jest zima i można trochę więcej posiedzieć w garażowych pieleszach - postanowiłem tchnąć drugie życie w tę oto wysokiej jakości chiności ramę:

Tak więc veni, vidi, vymodziłem:

Jest jeszcze dużo do zrobienia, ale pierwsze metry już za mną. Ciężko opanować jazdę, więc jeśli jest coś do przespawania do piszcie śmiało=)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

tomek70

Korba mogła by być troszkę wyżej przy tym pochyleniu fotelika. Jednak na początek im suport niżej a fotelik bardziej pionowo tym lepiej.  Zrób porządnie ten przód bo rama fajna i rowerek ma potencjał. Pisze ci to człowiek co ponad 10 lat przejeździł na rożnych MBB :)

tomo

Do nauki daj fotelik bardziej pionowo- łatwiej będzie. I na twoim miejscu wyciąłbym te skośne zastrzały widelec- suport i dałbym dłuższe tak, aby dochodziły do mufy suportu. Bo teraz bom wygląda na wiotki bardzo.

klubowy

Dzięki za sugestie, fotelik jest regulowany więc do nauki dam wyżej.
Co do mocowania zastrzałów, są na razie lekko chwycone, więc z odcięciem nie będzie problemu.
Bom w zamierzeniu jest regulowany.
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

nahtah

Mam dwie poziomki na podobnej ramie, kuknij na mój blog bikestatsa może znajdziesz coś interesującego w tych konstrukcjach.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

oblivion

fajny, co do garażu to u mnie jest odwrotnie-brak ogrzewania  :(
na taki wahacz poluje ;)
www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak