Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Dojazd na: IX Zlot Rowerów Poziomych Bełchatów 2016r.

Zaczęty przez storm, Czerwiec 01, 2016, 20:37:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tef

W takiej propozycji trasy w Budkowie nie wjeżdżałbym na trasę tylko przebił się na Stradzew, Niedzyszynę, Myszaki. Trasa jest na ogół przeładowana i w tym odcinku nie ma pobocza.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Dziasiek

@lechulysy, ja na 95% jadę samowtór z Wilgi.
Przez Górę Kalwarię. Fajnie by było razem.
Trasa to nie problem - do uzgodnienia, ale asfalt i drogi nie główne, jak dla mnie.

@Storm - z Tobą możemy się umówić gdzieś w połowie, żeby za bardzo nie nadkładać drogi.

Makenzen

Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Dziasiek

@Makenzen, czujna jesteś ;)
Młody sympatyk na pionie, mój kuzyn. Do spoziomowania.

zbiegusek

Jakem przedwczoraj zaglądał na proponowaną trasę, to były inne wersje aniżeli te dostępne dzisiaj?
Bo te poprzednie, to miałem rekomendować najbardziej północny wariant via Łyszkowice, Brzeziny itepe z dojazdem do bełkuod strony Pabianic.
Absolutnie odradzam połączenie Piotrków Bełchatów śladem dawnej ósemki przez Hutę (teraz to jest DK74). Zresztą odradzam też tę drogę od Sulejowa.
Z Piotrkowa do Bełchatowa roewerem poziomym najlepiej przez Wolę Krzysztoporską i Bogdanów.
A wogle, to poszukałbym bocznej dróżki z Sulejowa (tam trzeba przeprawić się przez Pilicę i zaraz za mostem skręcić na południe) tak by o minąć Piotrków.
Było coś takiego - kilka lat temu tak omijałem korek między Piotrkowem a Sulejowem.
Ale i tak zrobicie po swojemu i to jest najpiękniejsze :)
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

woojtek1

toudi333

Wygląda na to że Ja również będę startował w Łasku, Woojtek1 o której będziecie w Łasku? Ja o 14.26.

woojtek1

............ to będę wiedział jutro, kumpel wpadnie  i przy popłudniowym grillu zamierzamy kupić bilety.............. Fajnie byłoby kopnąć się wspólnie, tylko cz My nadązymy :0 JAkaś propozycja trasy?

hansglopke

Jak z Łasku, to i ja się przyłączam.
No chyba, że będziecie jechać pociągiem przez Zduńską Wolę. Kilometrów do Bełchatowa podobnie a mniejszy ruch na bocznych drogach.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

woojtek1

No my ogólnie z Poznania............. jeszcze nie sprawdzałem Pkpa.......... 
Wtedy jechałyby 2 m5, tylko że ja, za dnia robię 15 km a Ty Hasglopke 500 ;)

hansglopke

No jak z Poznania, to w Zduńskiej, (przed Łaskiem) się musowo zatrzymuje.
Jeszcze jedno. Na trasie ze Zduńskiej do Łasku można zjeść porządny obiad a później bocznymi na Bełchatów.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Makenzen

Cytat: Dziasiek w Czerwiec 09, 2016, 22:57:13
@Makenzen, czujna jesteś ;)
Młody sympatyk na pionie, mój kuzyn. Do spoziomowania.

A może byś tak śmignął samoczwart? ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

toudi333

ekipa rośnie ;) Ja z Poznania wyjeżdżam pkapem w stronę Łasku o 10:37 nie widzę problemu aby wysiąść w Zduńskiej Woli obiad mnie przekonuje :D i wspólnie dotrzeć na zlot.

szydziu

O której planujecie być w Zduńskiej?
Ale jaja Toudi - planujemy jechać tym samym pociągiem tylko w przeciwne strony ;)

toudi333

O....Szydziu? kto by się tam Ciebie spodziewał ;) ja w Zduńskiej Woli będę o 14:14