Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Nowe trajki

Zaczęty przez andrej, Marzec 06, 2016, 21:33:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

andrej

Jeszcze nie kompletne ale można usiąść. Brakuje łańcucha i jego prowadzenia, zginania przy składaniu.
Trzecia trajka dla tego co się chwali na FB leży i czeka na złożenie, ale jest inny chętny.
Każda ma silnik w tylnym kole, z wolnobiegiem od 11t. Wspomaga jazdę do 35 km/h.
Dodam zdjęcia jak wyglądają złożone wkrótce.

https://drive.google.com/drive/folders/0B37AGLD3VZ6_ZFNDZldtOHVFVTg

Tef

@andrej czyli ten gościu z FB to twoje konstrukcje chce opychać pod swoim szyldem, czy jest pośrednikiem? Pośrednikiem to było by bez sensu... czyli że co?
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

fdx

Jak to sie cenowo przedstawia?

Czy gdybym chcial kupic samą rame to tez by sie dało? tzn rame z przednimi kolami. reszte czesci - typowych dla zwyklych rowerow mam.
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

andrej

Ten gość z FB chciał kupić jedną trajkę dla swojej kobiety z możliwością przestawienia konfiguracji pod siebie, ona 165 cm,
on 185 cm. Jego toku myślenia nie ogarniam. Dostałem SMS. że  rezygnuje z zamówienia a tu @DONCIO odkrywa info, że koleś
zbiera zamówienia na jazdy testowe na czymś na czym siedział przez chwilę i zrobił zdjęcie bo mu pozwoliłem. ?????
O cenie przemilczę którą proponuje.
Samą rama pod koła przednie 20" z piastami NOVATEKA bo takie stosuję , długość mocowań amortyzatorów do zastosowania
u mnie 190 mm. muszę się zastanowić, szczerze,nie myślałem,że ktoś o to zapyta więc na tą chwilę nie wiem.

AGA

wygląda na to że masz menagera sprzedaży  ;)
a swoją drogą to ma gość tupet
wygląda że ma lepsze ceny więc mu będzie towar schodził  ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

szydziu

Cytat: andrej w Marzec 06, 2016, 22:57:49

zbiera zamówienia na jazdy testowe na czymś na czym siedział przez chwilę i zrobił zdjęcie bo mu pozwoliłem. ?????
O cenie przemilczę którą proponuje.

Po prostu zamawiaj u niego ;)
Idę o zakład że  koleś  będzie się tłumaczyć jak to chce Tobie pomóc sprzedać to z czego sam zrezygnował :)

aligatorpoczta

Cytat: AGA w Marzec 06, 2016, 23:31:36
wygląda na to że masz menagera sprzedaży  ;)
a swoją drogą to ma gość tupet
wygląda że ma lepsze ceny więc mu będzie towar schodził  ;)
Też z nim gadałem i mówił jak o swoim miał wycenę ramy zrobić ale nie zastanawiał się jeszcze
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

AGA

ja bym się z gościem nie cackał,twierdzisz ze to twoja konstrukcja i
jesteś w stanie udowodnić ze zrobiłeś ją od podstaw ,to gościa na wokandę i niech się nauczy szacunku do czyjejś roboty
zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał od niego kupić ,jak się spłoszy to zejdzie do podziemia i nic mu nie zrobisz
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

andrej

Nie zawracam sobie nim głowy. Jedyne co posiada to zdjęcia roweru zrobione u mnie.
Trajki u mnie nie kupi, więc proponuję kto jest chętny niech zamawia  u niego, może coś wyczaruje.
Dorzuciłem parę zdjęć jak wygląda złożona. Link jest na początku wątka.

grom

Może podasz więcej szczegółów. Z jakiego materiału jest zrobiona, jaka waga, jaka cena z pełnym wyposażeniem (elektryka) ?

andrej

Padło tu też pytanie o cenę.
Jak wszystko podliczyłem to za trajkę  gotową do jazdy jak ta czerwona to 7500 zł.
Z silnikiem i baterią minimum 10 tyś. Bez baterii wazy 25 kg. Spawana z aluminium, malowana proszkowo podwójnie.
Sama rama  to wiele możliwości, więc wszystko do uzgodnienia.
Jest tylko jeden problem, ja zarabiam w innej branży więc nie mam czasu na robienie rowerów, to jest tylko hobby na które najwięcej czasu mam w okresie zimowym. W sezonie każda wolna chwila to jazda, a że mieszkam w Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich to  sama przyjemność większa niż konstruowanie, choć rodzi się wtedy najwięcej pomysłów.

Tef

Cytat: andrej w Marzec 07, 2016, 21:58:58
...
Jest tylko jeden problem, ja zarabiam w innej branży więc nie mam czasu na robienie rowerów, to jest tylko hobby na które najwięcej czasu mam w okresie zimowym. W sezonie każda wolna chwila to jazda, a że mieszkam w Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich to  sama przyjemność większa niż konstruowanie, choć rodzi się wtedy najwięcej pomysłów.

@andrej szacun!
I tak jak pisał @AGA gościa na wokandę, a potem możemy ewentualnie na internetowy stos  :) .
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

AGA

myślę ze stos to mu odpuścimy andrej jest na tyle duży ze sam go połamie kołem  :D
atmosfera na forum zrobiła się sympatyczna i naukowa wiec nie dajmy się sprowadzić do poziomu co poniektórych "  znawców i pseudo konstruktorów "z tego forum   :-X
przecież nam miłośnikom rowerków chodzi głownie o rowerki  :P i fajną z nimi zabawę  ;)

Tef

@AGA myślę że mnie poniosło, masz rację. mimo tego takich gości musimy mieć na "optycznej".

DrewnianaTrajka