Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Lampki rowerowe (m.in. X2)

Zaczęty przez bloodyopel, Luty 05, 2016, 21:44:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

bloodyopel

Jako że widzę zainteresowanie lampką X2 spore a mam akurat taką na sprzedaż  ;D to wrzucam tu:

1. Lampka klon solarstorma X2. Usunięta jej największa bolączka - odprowadzanie ciepła, poprzez wprasowanie solidnych miedzianych piguł. Teraz nic się wewnątrz nie przegrzeje ;) rówież dobra baza do dalszych modów z podnoszeniem mocy. Zasilanie 2s ale 12V też pewnie bez problemu pójdzie (przetestuję). Lampka przejechała się na kierownicy dosłownie jeden raz.

Cena: 60zł

2. Mniejsza lampka z jedną diodą. Tu zaletą jest zasilanie 1-2s. Z powodzeniem zmieniałem w takiej wtyk na USB i działa bardzo ładnie zasilana z powerbanku.

Cena: 39zł

Wysyłki wg. cennika PP

aligatorpoczta

Czy ten klon jest z zasilaniem czy jak.I czy możesz wysłać na paczkomat za pobraniem.Bo nie mam innej możliwości kupna
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

bloodyopel

Nie, lampki bez pakietów, sam zasilam swoje lampki w rowerze elektrycznym przez przetwornicę na 12V więc małe pakieciki były mi zbędne

AGA

sprawdzałem temperaturę na solarstorm i temperatura jest w granicach 30-35 st na obudowie
w w lecie jeżdżę na stroboskopie w dzień i nie zauważyłem jakiś większych różnic w temperaturze obudowy
co prawda w nocy nie używam 3 stopnia tylko 2 bo światła jest dość
jaką masz temperaturę  na tych securitach w oryginalnym wydaniu i po przeróbce ?
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

bloodyopel

No właśnie w tym rzecz, obudowa letnia a w środku wszystko się gotuje bo diody są na cienkiej blaszce która wisi w powietrzu (zawieszona o obudowę tylko rantami) i nie ma jak z nich efektywnie ciepła odprowadzać. W takich lampkach chodzi właśnie o to żeby obudowa nagrzewała się jak najszybciej i paradoksalnie jak najmocniej - gdyż robi za radiator do LEDów; a przepływ powietrza załatwia jej chłodzenie

klubowy

Co prawda to prawda, obudowa powinna robić za radiator, niestety większość chińskich wynalazków robiona jest po taniości. Ostatnio padła mi dioda w ultrafire właśnie przez kiepskie odprowadzenie ciepła. Nawet latarki (seria profesional) od Boscha mają podstawkę diody przykręconą do proszkowo malowanego aluminium... Zostaje tylko poprawić samemu;)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...