Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

kto ma w Warszawie Batavus relaxx ?

Zaczęty przez woldopeper, Sierpień 27, 2015, 21:27:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

woldopeper

witam
pytanie jak w temacie:kto posiada w Warszawie Batavus relaxx-a do tego mógłby dać się przejechać?
mocno zastanawiam się nad kupnem tego modelu ,być może będę miał okazję kupić fajną sztukę w fajnej cenie, ale bez przymiarki to tak trochę nie bardzo.Myślę o przyszłym tygodniu ale się dostosuję.
pozdrawiam Waldek
pozdrawiam Waldek

Tehen

Relaxxa nie mam ale mam coś podobnego.

Jeżeli urządza to Ciebie to jutro jestem na Warszawskiej Masie Krytycznej,w niedzielę na zlocie Wilanów-Piaseczno.
W tygodniu po 16 również mogę się gdzieś umówić byle nie wtorek i byle nie daleka północ Warszawy  ;)
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

live_evil

To jest Relaxx.
Ta sama rama była użyta w co najmniej trzech różnych markach rowerów poziomych.

woldopeper

-Tehen- dzięki za odpowiedz, niestety na dzisiejszy wieczór i weekend żona zaplanowała spotkania rodzinne (obecność obowiązkowa) i ze zlotu nici, jeżeli wszystko pójdzie dobrze w przyszłym tygodniu koło środy-czwartku moglibyśmy się spotkać gdzieś na trasie.Napisz po jakich trasach poruszasz się w Warszawie i w jakich godzinach,postaram się dostosować.
pozdrawiam Waldek
pozdrawiam Waldek

kaczor1

Cytat: live_evil w Sierpień 28, 2015, 00:12:11
To jest Relaxx.
Ta sama rama była użyta w co najmniej trzech różnych markach rowerów poziomych.
Dokładnie.

Dla ścisłości:

- Batavus Relaxx
- Hercules Diwan (w UK  Dawes Low Rider)
- Flevo Basic

http://www.zoxed.eu/photos/Cp1997bents.html

woojtek1

Były jeszcze wersje 2x26, jak znajdę zdjecie to podeślę.

Tehen

Cytat: woldopeper w Sierpień 28, 2015, 09:48:05
-Tehen- dzięki za odpowiedz, niestety na dzisiejszy wieczór i weekend żona zaplanowała spotkania rodzinne (obecność obowiązkowa) i ze zlotu nici, jeżeli wszystko pójdzie dobrze w przyszłym tygodniu koło środy-czwartku moglibyśmy się spotkać gdzieś na trasie.Napisz po jakich trasach poruszasz się w Warszawie i w jakich godzinach,postaram się dostosować.
pozdrawiam Waldek

Ja głównie poruszam się po Piasecznie i okolicy ale mogę się zapuścić do Warszawy.
Mi pasuje wszystko do Centrum od południowej strony.
Środa-czwartek może być,później wybywam na tygodniowy urlop i dopiero po 13 września będę uchwytny.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

woldopeper

@Tehen i dobrze sie składa ja pracuję na Emaliowej i moglibyśmy się umówić gdzieś w okolicy  w środę po 18 ?
pozdrawiam Waldek

Tehen

Spotkanie w środę aktualne?
Zażegnałem kryzys manetkowy i mogę przybyć.

Może być przy wejściu do Decathlonu Okęcie?

Sprawdź PW.
Wysłałem namiar do mnie.