Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Mój nowy nabytek - FLUX Jan Cordes

Zaczęty przez gajowy, Maj 16, 2015, 02:45:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

gajowy

Witam!
Zerknijcie i rzeknijcie słowo co sądzicie o moim nowym nabytku. 8)
https://drive.google.com/file/d/0B3mmuF_i45EBVUc2ckpONkdYc0E/view?usp=sharing

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gajowy

Mociumpel

To jest rower?

A pÓłpoziomy.

No to musisz piwo postawić aby Cię łyknąć jako pełnoprawnego poziomala ;)
Zaletą jest że KAŻDY po takim powitaniu będzie uważał że masz super poziomy rower ... aż wytrzeźwieje ...

gajowy

określenie że to jest rower poziomy lub pół poziomy nie ma dla mnie aż tak wielkiego znaczenia, ważne żeby sobie w miarę wygodnie kręcić km.
A browarka zawsze możemy łyknąć 8)

hansglopke

Rower ma być wygodny, a czy jest poziomy, półpoziomy, czu leżący... to kwestia gustu.

Rower leżący można postawić i oprzeć o coš i już nie jest leżący.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

john52

szukałem po forum jakiegoś projektu dla wnuczki i chyba już mam  gratuluje wyboru może jakieś dane odnośnie rozmiarów kół ramy itp.

gajowy

Koło tył 20" , przednie 16". Jeżeli chodzi o ramę to nie wiem jaki to rozmiar ale mniejsza osoba niż 170cm. będzie już za mała chyba że przerobić mocowanie fotela. Z tyłu 7 biegów ale będzie 12 w piaście ( czekam na koło ), przednia korba 53T.

gajowy

A odnośnie rozważania czy rower można nazwać poziomym to hansglopke ma rację. Patrząc na większość LWB można polemizować czy to rower poziomy!

Mociumpel

A bo cwaniaki chcą należeć do braci mniejszych a właściwie niższych (bo wiadomo co niskie to pierwsze wejdzie) ale im siodełko nie pozwala - no to dorabiają teorię jakoby krowa to byk ... ;)

paaj

Cytat: hansglopke w Maj 16, 2015, 15:32:00
Rower ma być wygodny, a czy jest poziomy, półpoziomy, czu leżący... to kwestia gustu.

Rower leżący można postawić i oprzeć o coš i już nie jest leżący.

O to to, nic dodać nic ująć:)

świeżak

Ładny sprzęcik no i fajna na miasto. Konstrukcja fabryczna tak?

gajowy

Tak fabryczny wylicytowałem na allegro za 1600zł. - chyba nie przepłaciłem  :D

fdx

Tak sie patrzy na to zdjecie to az sie prosi zeby byl skladany w pół. no jakos tamk mi sie ze skladakiem kojazy. moze to przez rozmiar kół...
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

gajowy

Można by go ciachnąć  :D i wstawić jakiś zawias, ale ja mam busa więc ewentualny transport to nie problem.