Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Witam z Gdyni

Zaczęty przez Garage_66, Styczeń 20, 2015, 23:17:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Garage_66

Witam rowerzystów na poziomie. Po kilku latach głównie na ostrym kole, kilku modyfikacjach ram i paru dziwadłach jak tallbike i cargo przyszedł czas na pozioma. Przyznam się że chodzi mi o prędkość, więc wziąłem się za budowę low racera FWD. Chciałym coś co umożliwi poruszanie się z prędkościami zaczynającymi się od 7, dwucyfrowymi ;) W moim piwnicznym ośrodku badawczo-projektowym powstaje właśnie prototyp, mam nadzieję że info zdobyte na tym forum sprawi że będzie się za jakiś czas czymś pochwalić.
Marcin

Buduję ramy rowerowe i inne konstrukcje ze stali, aluminium i tytanu.
Spawanie TIG i lutowanie palnikiem na mosiądz.

grzeziu

szydziu

Hej. Masz czas do czerwca - potem wjeżdżamy do Twojej piwnicy naszymi rowerami ;)
Do zobaczenia na Zlocie w Gdyni ;)

pajak_gdynia

Coś pan bujasz w obłokach :P Zapraszam do mojej jaskini cierpień i zweryfikujemy Twoje seven-oł :)

A może to ja po prostu jestem cienki, to znaczy wiem że jestem, ale nie wiedziałem, że aż tak bardzo  ???

Garage_66

pajak_gdynia liczyłem na to, że skoro na moim ostrym poszło 60 po równym na Polskiej to poziom wyciśnie więcej. Może zajmie mi chwilę nauka pedałowania na leżąco z takim kopytem, nie ukrywam że nie mam pojęcia jak uzyskać dobrą moc w tej pozycji. W każdym razie po drodze jeszcze pewnie kraksy, awarie, pot i łzy ;)
Marcin

DeVilio

Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

Danielasty

60km/h na ostrym? to jakie tam było przełożenie? nie mówię że nie da, ale jedno przełożenie to można powiedzieć albo przyspieszenie na mieście i albo prędkość na prostej :)

Garage_66

Zazwyczaj mam w granicach 3.2, na zimę założyłem 47-16 ale trochę wolnawe dla mnie. Każdy jeździ inaczej, mi pasuje siłowo bardziej i niższe kadencje. Mieszkam na wzgórzu, więc po każdym karniaku mam jeszcze wycisk na podjeździe ;)
Marcin

szydziu

Ło chłopie z górki na poziomie to kiedyś tyle jechałem że poderwało mi daszek z kasku ;)

Garage_66

ma właśnie zrywać beret z głowy ( z antenką oczywiście ) ;)
Marcin

Danielasty

pamiętaj że na poziomie tak łatwo nie podjedziesz :)

live_evil

Cytat: Danielasty w Styczeń 22, 2015, 22:10:49
pamiętaj że na poziomie tak łatwo nie podjedziesz :)
Sto razy łatwiej niż na ostrym z twardym przełożeniem - podjeżdżałem 10% na przełożeniu 52:16 - samo stawanie na korbach nie starczało, trzeba było się jeszcze o kierownicę zapierać.
W dodatku na FWD podjeżdża się lżej niż na tylnonapędowcu.

Danielasty

ja pomiędzy fwd a rdw to jestem bardziej na plus dla tylnonapędowca pd górkę, lepiej coś pchać od tyłu niż ciągnąc, gdzie nawet na ciepłym asfalcie fwd mi wręcz piszczał pod górkę

Garage_66

Bestia wczoraj pierwszy raz obróciła kółkiem, jazda testowa blisko. Chyba do zlotu się wyrobię  :D
Marcin

chris1990

Zapowiada się nieźle, tylko suport jest gigantycznie wysoko .  :o