Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Pierwsze ujeżdżenie.

Zaczęty przez Tef, Wrzesień 20, 2014, 20:13:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tef

htMuszę się pochwalić  :) .
Dzisiejszego dnia po raz pierwszy doszło do ujeżdżenia przez mojego młodszego syna roweru poziomego  :D .
Filmik do tego zdarzenia: https://www.youtube.com/watch?v=2nqJS1HZpAU&feature=youtu.be.
Na filmiku bohater na jeszcze nieukończonym "SWB ze sklejki i kilku śrub", SWB już zostało przez niego nazwane "Mroczny Żuraw". W obecnym stanie ma tylko napęd bez przerzutek, hamulców i pomalowania niektórych elementów.
Zamierzam umieścić sukcesywnie w jakiś wątku sprawozdanie z fotkami, wnioskami, pomysłami itd. I tu mam pytanie w którym dziale? Techno czy galeria?
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

hansglopke

Lepiej zdjęcia zapodaj. Zaczyna mnie się podobać.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Mociumpel

Paczam i paczam i ... ładne toto jest ;) i czarne jak lubię, przy okazji bardzo proporcjonalne na dystans.

Tef

Cytat: hansglopke w Wrzesień 20, 2014, 20:33:00
Lepiej zdjęcia zapodaj. Zaczyna mnie się podobać.

No właśnie, tylko w którym dziale? No i kiedy będzie wena?  ;)

Cytat: Mociumpel w Wrzesień 20, 2014, 20:47:58
Paczam i paczam i ... ładne toto jest ;) i czarne jak lubię, przy okazji bardzo proporcjonalne na dystans.

Nie czarne - tylko hebanowe!!!   :D
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

Mociumpel

Że nowe to widzę ale czy heba to nie sądzę ;)

hansglopke

Cytat: Tef w Wrzesień 20, 2014, 20:51:51
No właśnie, tylko w którym dziale?
Nie czarne - tylko hebanowe!!!   :D

W dziale z Navarony (nawalonych).

A jakby tak rower z balsy.........
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

Gratuluję nowego sprzętu, wstępnie wygląda miodzio :D

dziantek

Sprzęt jak ze stajni Batmana, skrzydła z balsy chowane w kufrze, no pięknie. Masz tam jakąś regulację odległości suport-fotel, bo młody pewnie rośnie jak na drożdżówkach?

Tef

Cytat: dziantek w Wrzesień 21, 2014, 18:38:11
Sprzęt jak ze stajni Batmana, skrzydła z balsy chowane w kufrze, no pięknie. Masz tam jakąś regulację odległości suport-fotel, bo młody pewnie rośnie jak na drożdżówkach?

:D

Wszystkie i wszelkie opisy w szykowanym wątku o tej poziomce, ale odpowiedź brzmi tak, oraz tak także lubi tego typu słodycze  ;D .
Dzisiaj ponowne jazdy i coraz lepsze starty i prowadzenie "Mrocznego Żurawia", to chyba jest efekt młodego wieku przez co szybszej adaptacji psychomotorycznej.
Młody zauroczony po uszy aż mu dekielek paruje :D - jest nasz...
Sam z siebie zauważył i wprowadził w jazdę, że przy bardziej ostrych skrętach ma kolizję stopy z kołem i musi mieć odpowiednio ustawione nogi do tego manewru.

DrewnianaTrajka