Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Nowy rower Świeżaka

Zaczęty przez storm, Lipiec 25, 2014, 09:24:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

storm

Świeżak zaprasza do oglądania.

szydziu

PavvelB

Czy to tandem że masz dwie kierownice?  ;D ale fotel tylko jeden...

hansglopke

Cytat: PavvelB w Lipiec 25, 2014, 10:43:11
Czy to tandem że masz dwie kierownice?  ;D ale fotel tylko jeden...

Ta dolna jest na siatki z zakupami.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

golden

Bardzo ciekawy stick bike ,gratuluje.To mocowanie tylne fotelika troszkę dziwne ,nie powoduje ściągania na prawo ?

świeżak

wyrazy uznania dla Storma za profesjonalną sesję zdjęciową ,dosłownie paparazzi....Hm..trochę jednak żal .Rower został rozebrany do naga. Stwierdzam,że zablokowanie Storma nie jest jednak dobra opcją,bo wnosi on wiele dobrego do forum i zdjęcia miałbym wcześniej wstawione...pozdrawiam

storm

Są jak na razie dwie kierownice. Górna ma jednak zostać skasowana i Świeżak chce jeździć wyłącznie na dolnej USS.

Co ciekawe - podczas robienia zdjęć na przystani w Nakle podjechało do nas dwółch młodych "tubylców" :) Okazało się, że przy pewnym zaparciu i odłączeniu dolnej kierownicy - da się opanować rowerek Świeżaka w kilka minut :D

świeżak

dziękuję Golden!takie mocowanie nie ma wpływu na ściąganie ,ale jednak zostanie zmienione ,bo jest lepszy juz pomysł...

golden

Kombinuj kombinuj fajny rowerek się zapowiada. Pozdrawiam

hansglopke

Koła 26"? Oprócz prowizorycznych końcówek drążka profeska.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

Fajny stick :) Jaka waga ramy i całości? Obejmy mocujące haki koła i inne sam wykonałeś czy udało Ci się dostać gotowce?

świeżak

Tak Hansglopke to są koła 26 cali,a drażek faktycznie prowizorka ,zrobiona z tego co było pod ręka.Hm...Yin jeszcze nie wiem jaka waga,bo fotel mama z starego roweru,a on ma mocowania stalowe ,jak zmienie na alu to wtedy ,a może bez fotelika,no zobaczę.Haki sam wykonałem ,natomiast objemy robiłem u tokarza,ale on mi tylko zrobił bryłę prostokątną z stosownym otworem, a nadanie kształtu,gwintowanie ,rozcinanie itp.musiałem sam.

storm

Cytat: hansglopke w Lipiec 25, 2014, 19:24:24
Koła 26"? Oprócz prowizorycznych końcówek drążka profeska.

"Profeska" - mało powiedziane.
Jak go oglądałem to wyglądał jakby świeżo co wyszedł z fabryki. Nie z garażu - ale normalnie Z FABRYKI. Nówka sztuka nieśmigana :D
@Świeżak - tak jak Ci już powiedziałem - masz zlote rączki do poziomek :)

dziantek

Fajny, wygląda jak odpicowany na poziomo fix, ale do otwartych rur przydałyby się jakieś zatyczki. Przednią przerzutkę kolega organizuje czy te dwa blaty to tak na wszelki wypadek, żeby można było przerzucić łyżką do opon raz na dobę? Czy świeżak to ten z numerem na koszulce, a forumowy huligan Storm w pomarańczowych spodenkach? Gratuluję konstrukcji, bardzo ciekawe wykonanie, zwłaszcza obejmy i podpora skośna :)

szydziu

W niedzielę będę śmigał w tych okolicach - może wpadnę się "karnąć" :)