Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Czasówka

Zaczęty przez SAC, Lipiec 17, 2013, 23:09:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

SAC

Dziś na TdF czasówka, wiec ja też pojechałem swoją. Do poziomki założyłem koła z kolarzówki kolegi i na testowym okregu 41,1 km (zazwyczaj jeżdżę 40,4 km, ale drogę robili więc przedłużyłem o 700m) suma przewyższeń około 400 m, może mniej, miałem rekordowy czas 1h 23 min. co dało średnią 29,8 km/h.
Wcześniej na kolarzówce kolegi pojechałem tę trasę (40,4km) w czasie 1h 24 min.
Jeszcze wcześniej na poziomce z kołami 26 i dynamem w piaście (wyłączonym) w czasie 1h 23 min. 
Wniosek: duże kółka mogą wiecej. Chyba sobie sprawię jakiś komplecik na wyścigi.
Do pełnego obrazu powyższego porówniania: na poziomce miałem średnie tętno dziś 145, wczesniej 143 czyli jechałem na 100% na kolarzówce 132, czyli jakieś 85% bo trochę się bałem, bo nie mój sprzęt a to moja pierwsza taka trasa na kolarzówce. Pogoda we wszystkich przypadkach była idealna: wiatru mało albo wcale, temperatura pokojowa.   

To był wpis do działu "się chwalę", ale nie ma takiego dzialu wieć napisałem tu.

Franc

Ja też pobiłem dziś rekord drogi do pracy 43minuty licznikowe na 23km trasy, pierwszy odcinek 11km, miałem średnią prawie 35km/h, potem trochę spadło i po 16km była już ~34km/h (więcej świateł, i podjazdów/zjazdów) a po przejechaniu ścieżką rowerową (debilna kostka i badziewne zakręty) spadła do 31.9km/h.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

Oj Panowie, bo zaczynam się Was bać... Co to będzie na brevetach teraz? Dwie masziny robiące kółka wobec mnie jadącego "swoje"? ;)
No ale fajnie, widzę, że forma jest ;) Też muszę poćwiczyć tylko ostatnio nie mam jak ani na czym :/ (problemy z VG3)

Franc

Storm: ja wczoraj rano (znaczy 2013-07-17) jechałem rowerem z Barchowa (pod Łochowem) - 61km do pracy na Gocław 2h2min (licznikowo) co daje 30km/h średnią :). Wyszłoby trochę szybciej, ale utknąłem w Zielonce i trochę spowolniony byłem na początku Ostrobramskiej.
Jest forma.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

Ech. A ja właśnie zaczynam z niej schodzić :]
Na dniach Mazury, a potem będzie 2 tygodnie czasu do Białegostoku raptem na jakieś przygotowanie... Kurka, malutko.
No jutro jeszcze strzelę 60km bo i tak muszę, ale to za mało nieco... :/

trajk-o-ciklista

Ja przedwczoraj próbowałem pobić rekord poziomy jeżdżąc szosą. Nie udało się ;D
http://app.strava.com/activities/68506947
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

SAC

A jaki masz rekord na poziomce na tej trasie?

trajk-o-ciklista

Nie mam nigdzie zapisane dokładnie, ale pamiętam że tych 40km zrobiłem w 1:10, czyli 70 minut, czyli 34 coś średnia.
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------