Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Rejestracja na VI Ogólnopolski Zlot Rowerów Poziomych rozpoczęta!

Zaczęty przez Makenzen, Lipiec 01, 2013, 07:57:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

MYSH

a że się tak zapytam bo ostatnio miałem miesiąc wycięty z życiorysu (2 x robota) gdzieś się spotykamy czy jakoś powoli zjeżdżamy się pod adres noclegu?:)

Danielasty

ja z kuj-pom ( bydgoszcz główna ) wyruszam o 12:50, według biletu na miejscu będę o 16:44 ( Warszawa Centralna ) nigdy tam nie byłem więc pewnie będę błądzić, jeżeli byłaby jakaś grupa to może tak do max 17-stej poczekać?

storm

@Mysh - a rejestrowałeś się w ogóle?
Ja około 14:00 jestem na Majavie, gdzie przyjmujemy Zlotowiczy. Potem około 17:15 wyjeżdżamy z Majavy na WMK, więć jeśli jesteś w stanie tam dojechać między 16 a 17 to o ile chcesz - przydasz się jako pomoc do zabezpieczenia trasy przejazdu pod Kolumnę na WMK.

@Danielasty - masz 2 opcje do wyboru:
1. Jedziesz zgodnie z trasą do Majavy i tam się rozpakowujesz i jeśli zdążysz i chcesz - jedziesz na WMK.
[UWAGA! Jeśli wybierasz ten wariant to lepiej wysiąść na Zachodniej! Masz wtedy znacznie bliżej!]

2. Starasz się przedostać z Centralnego (windami na poziom ziemi) i potem pod Kolumnę bezpośrednio na WMK.

Danielasty

kaczor1

Cytat: Danielasty w Sierpień 27, 2013, 11:09:25
czyli rozumiem iż WMK przejeżdża koło centralnego?
Nie. WMK nie przejeżdża koło centralnego.

Trasa WMK:

https://www.google.pl/maps/ms?msid=206144082647117453223.0004e3c57bf41e1acd2e9&msa=0&ll=52.239154,20.99968&spn=0.106066,0.264187

Też proponuje wysiąść na zachodnim. Będziesz miał bliżej i łatwiej.
http://gsign.linuxpl.eu/ozrpwawa/?page_id=10

storm

Eeee, co? Nie, a dlaczego miałoby tamtędy przejeżdżać???

Tak jak napisałem - jeśli chcesz wziać udział w WMK - musisz podjechać z pociągu na Plac Zamkowy, pod Kolumnę Zygmunta. Najlepiej by było jechać z Centralnej tak:

http://www.miejsce.info/m/pl/BQZX90g

Na tej mapce zamieściłem dojazd z Centralnego do Placu Zamkowego z którego rozpoczyna się WMK, oraz traskę z Zachodniej do Majavy.

forrest

Tak sobie pomyślałem, że może lepiej na WMK być bez tych czerwonych koszulek - żeby wywrzeć wrażenie, że to nie żaden zlot, tylko po prostu coraz więcej ludzi wybiera rowery poziome (czyli, żeby zaczęto myśleć o rowerze poziomym, jako zupełnie naturalnym, rozpowszechniającym się rozwiązaniu - a nie wyszukanym).

storm

@Forrest - ale jak założymy czerwone koszulki to będzie nas nie tylko lepiej widać, ale jeszcze będzie widoczne, że wybraliśmy coś wiecej niż fajny rower poziomy - że jest to grupa zorganizowana ze Zlotu Rowerów Poziomych :)

MYSH

Cytat: storm w Sierpień 27, 2013, 10:59:58
@Mysh - a rejestrowałeś się w ogóle?
Ja około 14:00 jestem na Majavie, gdzie przyjmujemy Zlotowiczy. Potem około 17:15 wyjeżdżamy z Majavy na WMK, więć jeśli jesteś w stanie tam dojechać między 16 a 17 to o ile chcesz - przydasz się jako pomoc do zabezpieczenia trasy przejazdu pod Kolumnę na WMK.

Rejestrować się rejestrowałem, ale co najwyżej zdążę na WMK, bo w robocie jestem do 17 więc będzie ciężko, weźcie dla mnie koszulkę to się przebiorę "pod wariatem"

forrest

Na pewno koszulki pozwolą zwrócić uwagę, że jest grupa, która potrafi się zorganizować. Ale mi przyszło na myśl, że gdyby się nie wyróżniać w ten sposób na WMK, to może względnie duża liczba rowerzystów na rowerach poziomych skłoni swoją obecnością innych do myślenia o rowerze poziomym, że jest czymś "klasycznym" - sprawdzonym i ergonomicznym rozwiązaniem. Może więcej osób wtedy rozważy możliwość kupienia roweru poziomego... . Ale ok - nie nakłaniam do wdrażania mojego pomysłu ;) Zorganizowana grupa też może być... .

Antonowitch

Właśnie wróciłem z nagrania, mamy swoje info w radiu Dobre słowo na fali 106,2 FM

w informacjach lokalnych w godzinach: 16, 17, 18, 19 dzisiaj.
Zasięg tylko warszawa niestety ale można słuchać online tutaj:
http://radiowarszawa.com.pl/radio-warszawa-sluchaj-on-line/
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

Danielasty

czy na zlocie można spodziewać się pomocy technicznej? prawdopodobnie wsiąde do pociągu jako tako, bo nie umiem jeździć. w pociagu jakoś może coś wyreguluje, ale na WMK chyba nie pojadę - za duże niebezpieczeństwo, czy ktoś zostanie w ośrodku czy te 50 poziomek jadą na WMK?

Franc

Na pewno organizatorzy będą cały czas na campingu, nie wszyscy uczestnicy jadą na WMK, niektórzy przyjeżdżają później.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

@Danielasty - jeśli:
- masz sprawny rower
- na nowych częściach
- umiesz jeździć (niekoniecznie super szybko, ale bez problemu trzymasz się prostej, bez wężykowania po trzypasmówce ;) )
To nie widzę przeciwskazań, abyś nie mógł pojechać na Masę Krytyczną nowym jednośladem. Swego czasu, pierwszego dnia jazdy na poziomce pojechałem nią do pracy, a po jej skończeniu ciągnąłem przyczepkę na Masie. Jeśli ja dałem radę - to czemu Ty nie miałbyś dać rady?

noisue

Witam,

Jade z Poznania pociągiem o 14:30 i będe na dworcu zachodnim wg rozkładu o 17:52. Czy byłaby możliwość aby ktoś pomógł mi w rozładunku. Bede z córką i wózkiem bocznym. Chodzi chociażby o przypilnowanie maludy.