Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH

Zaczęty przez shp, Październik 06, 2011, 22:27:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

hansglopke

Cytat: grzegorz w Luty 08, 2012, 06:03:01
PTTK ogłosił rok 2012 rokiem turystyki rowerowej. Może tu coś da się zdziałać, lub użyć jako argumentu.

Argument zawsze jakiś.
Za rok ogłoszą turystyki pieszej, za dwa kajakowej a za trzy pewnie znowu rowerowej. :D
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

szydziu

SHP - masz prywatną wiadomość odnośnie sponsora - pogadałem z Panią od Public Rilejszyn ;) jest jakaś szansa na wsparcie :)

toudi333

Witam, czy znane są już szczegóły tegorocznego zlotu?

shp

Jedyna pewna jest data - tj. 24.08.2012-26.08.2012 (Szczecin). Kwestie dofinansowania są ciągle w toku. Myślę, że w tym tygodniu dowiemy się, czy ono będzie. Regulamin i reszta wiadomości pojawią się na stronie, do której linka podeślę, jak już powstanie.

Makenzen

Pewna (teoretycznie) jest też moja obecność. Kumpela przesunęła datę ślubu :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

shp

Cytat: Makenzen w Marzec 21, 2012, 23:59:53
Pewna (teoretycznie) jest też moja obecność. Kumpela przesunęła datę ślubu :)

No i to jest też dobry nius. Czego to się nie robi dla kumpeli ;P A informacji dalej nie mam.. Może jednak teraz będą, w tym tygodniu..
A wczoraj byłem na trasie naszego rajdu. Konkretny przebieg będzie jeszcze dopracowany, a tymczasem kilka zdjęć dla zachęty ;)

http://pandi.smugmug.com/Wycieczkirowerowe/20120324-Do-Penkun/22087288_c7Dbrm#!i=1762740793&k=CNC24gz

Pomijając ostatnie zdjęcie.. Szlak po polskiej stronie, dumnie nazwany rowerowy, niestety, dla poziomek i wielu innych rowerów jest po prostu nie do przejechania.. Znaczy przejechać pewnie się da, ale wypowiadając przy okazji wiele niecenzuralnych słów.. Dlatego poszukamy lepszej opcji.

shp

No i niezbyt miłe wiadomości na święta - konkurencja wnioskowa duża, bo 41 ofert złożonych na zadanie z organizacji imprez turystycznych, z czego przeszły tylko 3. Zlot się nie zakwalifikował - zajął 19 miejsce.. Ale jeszcze nic straconego. Zlot i tak się odbędzie. W najgorszym wypadku odstraszy Was wysokość wpisowego, jeżeli nie uda się uzyskać żadnego wsparcia. Na nocleg i tak mamy 10% zniżkę, więc to już coś. Nie załamujcie się :)

Yin

Proponuję zainteresować sponsoringiem lokalne sklepy rowerowe - jeśli znowu pokażą nas w tv to baner sponsora imprezy w tle może być kuszący. 

Makenzen

Albo biura podróży mające w ofercie turystykę rowerową. I może jakaś lokalna organizacja turystyczna cosik pomoże... chociażby w promocji.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

shp

Cytat: Yin w Kwiecień 06, 2012, 21:29:21
Proponuję zainteresować sponsoringiem lokalne sklepy rowerowe - jeśli znowu pokażą nas w tv to baner sponsora imprezy w tle może być kuszący. 

Ze sklepu rowerowego mamy już sponsoring - obsługa techniczna plus trochę części rowerowych, na wypadek awarii na trasie lub na konkursy.

shp

Powstaje strona zlotowa, ale za wiele jeszcze tam nie znajdziecie.. :)

http://www.zlot.rowerowy.szczecin.pl

caxap

widzę że nie ja jeden znajduję powiązanie roweropoziomizmu z marynistyką :):):)

shp

Byłem dziś szlifować trasę rajdu. Duża pętla będzie liczyć ok. 84km. Ponad połowa po niemieckich stołach bilardowych.. znaczy.. drogach.. Pytanie do tych, co wolą krótszy dystans (między innymi do rodzin z dziećmi). Ile powinna wynosić mała pętla? Czy 60km to nie będzie za dużo? Jeśli za dużo to ile? 50, 40, 30? Poniżej 30 idziemy na piechotę ;>

nahtah

Napięcie rośnie, coraz bardziej atrakcyjnie się robi.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

Makenzen

Cytat: caxap w Kwiecień 13, 2012, 20:01:28
widzę że nie ja jeden znajduję powiązanie roweropoziomizmu z marynistyką :):):)

No tak, podczas kręcenia można gawędzić o de Maryni ;)