Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

pasek klinowy zembaty ?

Zaczęty przez hudhud08, Październik 07, 2008, 12:31:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

gemsi

Cytat: Neverhood w Listopad 02, 2010, 22:41:52
Trochę poteoretyzuje(poterroryzuje :D).
Pasek zębaty raczej wymaga mycia, lecz nie jest to parametr krytyczny ;D. Jest źle jak twarde przedmioty typu kamienie znajdą się pomiędzy paskiem a kołem zębatym. Śnieg, błoto "wyciśnie" się samo z tej szczeliny.
[/quote

zgodnie z instrukcją ( wg . Harley-Davidson ) pasek zebaty musi byc suchy

pajak_gdynia

Bez terrroryzowania.. czyli z własnej praktyki.
Paski bardzo nie lubią wody. Nawet na bardzo wysokich obrotach g. a nie jechało.
Najgorszy jest jednak piasek: pasek wtedy działa jak szlifierka.

Przez brak jednej "gumki" i pechowe umiejscowienie wlotu powietrza musiałem wymieniać vario, pasek i korektor. Bezpośrednią przyczyną był kieliszek błoto-piachu

Nie wiem, czy w Harleyach są wykorzystywane "zwykłe" koła pasowe czy koła zębate (patrz masa postów MD). Ale jednak obstawiam pierwsze.

gemsi

Cytat: pajak_gdynia w Listopad 03, 2010, 19:05:50
Nie wiem, czy w Harleyach są wykorzystywane "zwykłe" koła pasowe czy koła zębate (patrz masa postów MD). Ale jednak obstawiam pierwsze.

zebate ;)

pajak_gdynia

Za błędy trzeba płacić  ::) Na innym forum panuje "mycie roweru żony", tu chyba pozostaje herbata (na trasie)

Neverhood

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2281101

No i rozbił mnie człowiek. Główne kolo zębate zostało zrobione z laminatu. Za szablon posłużył docelowy pasek zębaty. Jakie to proste. A te duże kolo zębate było niezłą zaporą finansową.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!