Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Niski przednio napędowiec.

Zaczęty przez wrmichal, Lipiec 28, 2011, 11:37:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

wrmichal

Zrobie tak , bo podginać rączek raczej nie będe;
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

trajk-o-ciklista

Troszkę inaczej pracują nogi na MBB, bo się cały czas buja. Też miałem drobne problemy z kolanami jak jeździłem na MBB na dłuższych trasach.
Może przejdzie. Jak nie to zrobisz z sztywnym boomem i już ;)

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

wrmichal

Lepiej żeby przeszło, nie jestem zbyt przekonany do sztywnego bomu.
Michał

tomek70

ładny wyszedł co do latajacego bomu taki cwiczenię żeby zrozumieć o co chodzi

usiądz na rowerku gdzieś przy ścianie lub jakimś słupku trzymając się jedną ręką słupka naduś na pedały, nie trzymając kierownicy . Nastepnie sprubuj w jaki sposób nadusić nie trzymajc kierownicy żeby bom ci nie uciekał do srodka . Trzeba  stopę kierowac trochę na zewnatrz . Poczatkowo musisz o tym pamiętać poetm juz nie myslisz o tym ,poprostu cieszysz sie jazdą . I kolana wcale cie nie bolą jezdze juz ponad pięć lat takimi rowerkami

http://les-velos-de-laurent.skynetblogs.be/

a jeszcze jedno co to za materiał którym pokryłeś siedzenie gdzie go można dostać

wrmichal

Mi tata załatwił odpady z profi'm takie które mają jakiś maleńki defekt np mała dziurka.
Michał

gemsi

Cytat: wrmichal w Sierpień 01, 2011, 11:23:49
Lepiej żeby przeszło, nie jestem zbyt przekonany do sztywnego bomu.

:), nie walcz ze swoimi przekonaniami, ja nie jestem przekonany do tego typu napedu, zrobilem sprawdzilem odpusciem, rób tak żeby sie tobie dobrze jeździło, najważniejszy jest Twój komfort.

wrmichal

Michał

Yin

Ładnie wyszła. Jak się jeździ?

wrmichal

Teraz super
Bez trzymania nawet już próbowałem i jakieś 20 m daje rade.Poprzednio z tamtym wywijasem ciężko było.Generalnie jest tak jak powinno być.
Michał

wrmichal

Witam , Wiecie co mam bardzo duży problem;
otóż to po kilku kilometrach zaczynają mnie boleć kolana , wiecie co może być z tym związane?
Michał

pajak_gdynia

zła pozycja, korba zbyt wysoko, zła odległość fotelik-korby, nieprawidłowa płaszczyzna ruchu nóg, zbyt duże obciążenie kolan.
Jak nie czujesz "niewygody" w czasie jazdy, to zapewne ostatnie (chociaż na cruzie.. to się nie powinno stosować).

ps. A kiera cudo :)

Yin

Po ilu kilometrach konkretnie? Może jakieś stare kontuzje się odnowiły? Fotka Ciebie na rowerze z nogami na pedałach też by pomogła. Na oko wysokość supportu masz dobrą, choć każdy jest inny i u rożnych ludzi ta sama wysokość może powodować zupełnie inne reakcje stawów.

grzegorz

Musisz też wypracować odpowiednią technikę pedałowania.

tomek70

daj fotkę jak siedzisz z wyprostowaną nagą na pedale
więcej operuj przerzutką, mniej duś, dobieraj biegi do prędkości i obciążenia

trajk-o-ciklista

Ja na moim miałem wszystko w porządku, a też bolało na początku .. MBB po prostu tak ma, że kolana inaczej "pracują"
Nie podobało mi się to.

Pozz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------