Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Wita Irenty......

Zaczęty przez Irenty, Marzec 27, 2011, 12:08:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Irenty

Już od jakiegoś czasu oglądam te Forum ale w ukryciu, a postanowiłem coś napisać, a w zasadzie przedstawić się i podzielić moimi wrażeniami. Przede wszystkim witam szanowne grono. Od jakiegoś roku zacząłem się interesować "poziomką". Dużo jeżdżę rowerem ale do tej pory na pseudo góralu, i to głównie po lasach i po drogach z dala od głównych. Już kiedyś w latach 70 widziałem takie różne wynalazki. Od września podjąłem próbę zrobienia poziomki. I tak różne były koncepcje, aż doszłem do dnia dzisiejszego i jestem po pierwszych próbach mojej poziomki. Najpierw miała być z rury metalowej, aż w końcu złożyłem z dwóch rowerów (górali). I tak powstała moja pierwsza poziomka. Załączam kilka zdjęć od początku projektu do teraz.
https://picasaweb.google.com/103592166218041906298/Poziomka?authkey=Gv1sRgCOjj8rL0yqqMsQE#

Przepraszam że dopiero teraz ale musiałem wyjść..

-------------------------------------------------------
Pozdrawiam  Irenty

koncki

Witaj! Niestety, zdjęć nie widzę :(

kaczor1

Witam Cię na forum i zapraszam do aktywnego udziału w jego życiu.
A pozostałych skrytoczytaczy do wyjścia z cienia i ujawnienia się.  ;)

cyqlop

musisz umieścić zdjęcia na innym serwisie bo niektórzy nie mają konta na FB i nie widza zdjęć
Picassa tu najlepiej
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

kapitanwasyl

Cytat: cyqlop w Marzec 27, 2011, 12:58:29
musisz umieścić zdjęcia na innym serwisie bo niektórzy nie mają konta na FB i nie widza zdjęć
Picassa tu najlepiej

Nom , ja na przykład nie mam zamiaru zakładać tam konta , czego powodem jest niemożność
oglądnięcia fotek :(

Witaj na forum . 
I tak w koło  Macieju ...

Franc

Kapitanwasyl: apropos Facebooka - ja bym tam nawet założył konto, ale obok przycisku "lubię to" musiałby być jeszcze przyciski "a co mnie to q.wa obchodzi" i drugi "beznadziejne, jak autor wpisu".
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

gemsi

Cytat: Franc w Marzec 27, 2011, 13:55:00
Kapitanwasyl: apropos Facebooka - ja bym tam nawet założył konto, ale obok przycisku "lubię to" musiałby być jeszcze przyciski "a co mnie to q.wa obchodzi" i drugi "beznadziejne, jak autor wpisu".

foty faktycznie moznaby na picase wrzucic

grzegorz

Cześć.
Jeżeli możesz, to wrzuć zdjęcia inaczej, bo też nie mam konta na f.

gemsi

Rower prezentuje się  bardzo ładnie, ten middrive jest niepotrzebny, jak juz wieokrotnie bylo to mowione :), niepotrzebne komplikowanie konstrukcji i zwiększanie cięzaru.

doman

Witamy:)
Bardzo fajny rower :)

kapitanwasyl

Szacun !  Tylko że jakoś fajniejszy był bez tych czerwonych obręczy ....:) 

Na fotce bez bagażnika wygląda jakoś lepiej i mocowanie fotela zgrabniejsze jest ...     ::)

A co z takim długim ramieniem łączącym kierownice z widelcem , wygodnie jest skręcać ?  kierownica pewnie bardzo mocno wychyla się na bok .

Ogólnie pozytyw ....hmm w takim warsztacie pewnie też wydłubałbym coś nie coś .......

Irenty

No mi się akuratnie podobają obręcze  :D. Siedzenie przerobiłem aby była większa regulacja nachylenia, ale wczoraj doszedłem do wniosku że muszę zmienić kąt główki jest za duży 77 stopni, i przy dużych szybkościach trudno utrzymać jedną ręką kierownicę. Jutro spróbuję coś zmienić, ale nie chcę zmieniać samej ramy tylko jakoś przerobić widelec. Chcę dać jakieś 67 stopni, będzie bardziej stabilny i myślę że będzie można bez trzymanki jechać. Zobaczymy  ;)
A kierownicą się dobrze kręci oprócz tego jest jest trochę "narwana" przez ten kąt.
Pozdrawiam  Irenty

kapitanwasyl

A i z tym zagłówkiem coś zrób ...... :-X

Irenty

Pozdrawiam  Irenty

kapitanwasyl

No no nie cwaniakuj , zdjęcia zdążyłeś pozmieniać  ;D