Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...

Zaczęty przez storm, Październik 14, 2010, 18:21:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

DeVilio

@Storm - nie mam zamiaru z niczego się tłumaczyć ani tym bardziej przed tobą i do dyskusji nie wracam bo zachowałeś się jak zachowałeś i nie mam zamiaru tracić na ciebie nerwów. Chcesz to się wkurzaj dalej i pluj sobie na mnie ile chcesz - mam to gdzieś. Miłego dnia życzę Storm.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

storm

@DeVilio - alez czy ja zamierzam na kogokolwiek pluć? Po prostu pytam. Chcę wiedzieć, gdyż jest to interesujące dla mnie i dla innych dyskutantów. Interesujące w świetle tego co piszesz o oświetleniu, oślepianiu i tak dalej.
A tak przy okazji - masz prawo jazdy? Jakiej kategorii?

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

live_evil

Cytat: storm w Lipiec 25, 2014, 10:58:19Chcę wiedzieć, gdyż jest to interesujące dla mnie i dla innych dyskutantów.
Skąd taka pewność (pogrubienie)?

storm

@Hansglopke - dziękuję! Wiedziałem, że mam coś w sobie z Króla Artura! :D ;)

@Live_evil - ano tak, że chcielibyśmy chyba, aby o pewnych sprawach wypowiadali się ludzie, którzy mają w danej materii odpowiednią wiedzę i doświadczenie, nie uważasz?

live_evil

Cytat: storm w Lipiec 25, 2014, 17:13:34
@Live_evil - ano tak, że chcielibyśmy chyba, aby o pewnych sprawach wypowiadali się ludzie, którzy mają w danej materii odpowiednią wiedzę i doświadczenie, nie uważasz?

:))))

Makenzen

Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

@Hansglopke - dziękuję! Wiedziałem, że mam coś w sobie z Króla Artura!

Zbroje na głowie?
Wypowiadasz się w 1os. I.m.?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

Cytat: Makenzen w Lipiec 25, 2014, 18:07:11
Smutna wiadomość...

http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-przejechal-rowerem-pol-swiata-zginal-w-rosji,nId,1475197

Masakra. Szkoda gościa. Właśnie z takimi kierowcami jak ten pijak z Rosji trzeba walczyć a nie podgryzać się miedzy sobą.

storm

Cytat: hansglopke w Lipiec 25, 2014, 19:07:22
@Hansglopke - dziękuję! Wiedziałem, że mam coś w sobie z Króla Artura!
Zbroje na głowie?
Wypowiadasz się w 1os. I.m.?

@Hansglopke - ależ nie. Nie doczytałeś. napisałem W sobie Nie na sobie :D

@Live_evil - jak czytam niektóre posty pewnego nowego osobnika z tego Forum, to przed oczyma pojawia mi się taki filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=k_Pq56pHtnY
:D ;)

@Makenzen - nic nowego. Wrzuć sobie na Youtube "stopcham" a potem "road rage russia <nazwa miesiąca> <rok>". Tego jest na tony. To jest po prostu stan umysłu. I w życiu NIGDY nie pojechałbym na rowerze - nawet na poziomce! - do Rosji.
Jak widać - nawet "inny rower" w tym stanie umysłu nie jest wystarczającym powodem, aby... przeżyć.

@Yin - jak chcesz z nimi walczyć? Radar i alkomat na kasku? Na plecach wyrzutnia rakiet czy karabin?
Moim zdaniem - trzeba zwracać uwagę na siebie, tak aby nawet pijaczyna zwrócił baczniejszą uwagę na to, że coś się dziwnego pojawiło przed nim i chyba trzeba to ominąć. Tego nie załatwi byle diodka za 10 złotych. To może być załatwione tylko przez coś mocnego.

A jak ktoś się boi, że to "coś mocnego" może być za mocne, to niech porówna sobie moc tego czegoś z mocą świateł samochodowych - i przestanie pisać o oślepianiu - bo oślepić kierowcy lampeczką rowerową raczej się nie da. Za to możliwe jest oślepienie rowerzysty - poprzez stosowanie nieprawidłowo ustawionych świateł przednich lub używanie świateł drogowych podczas wymijania lub wyprzedzania.

Danielasty

Cytatbo oślepić kierowcy lampeczką rowerową raczej się nie da.
Twoją lampeczką na pewno nie oślepisz, ale co innego moja, bywały sytuacje że Tiry z naprzeciwka na mnie trąbiły, czy auta osobowe się zatrzymywały i przed okno darli na mnie pape że ich oślepiam, co ma powiedzieć kolega z lampką 3x xm-l u2? żeby nie skłamać około 1500 realnych lumenów i tak jeździ z tym sobie po mieście na 100% :)
CytatZa to możliwe jest oślepienie rowerzysty - poprzez stosowanie nieprawidłowo ustawionych świateł przednich lub używanie świateł drogowych podczas wymijania lub wyprzedzania.
Ja i na to mam sposób, kieruje strumień światła trochę wyżej i właczam stroboskop w 100% mocy, kierowcy już z 400-500m zmieniają na mijania :)

Franc

Storm: bo Cię Jarek znowu zabanuje. Pliz, pokój, nic tu już nie pisz.

Bo w ostateczności cofnę nocleg ;-)
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

władek8

Masakra. :-X

[/quote]

Jak widać - nawet "inny rower" w tym stanie umysłu nie jest wystarczającym powodem, aby... przeżyć.

[/quote]

W rosji jazda na rowerze jest postrzegana jako oznaka biedy.

storm

@Władek - zdaje się, że u nas też tak jeszcze jest. W końcu onegadaj z 10 lat temu jeszcze, pewien PiSowiec twierdził: "Warszawa to nie wieś aby po niej rowerem jeździć"... Bo rower = wiocha i tandeta.
A 20-letni VW Golf = oznaka prestiżu......