Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

FWD zwany jako Cruzbike

Zaczęty przez wrmichal, Wrzesień 01, 2010, 11:30:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

wrmichal

Ja wiem czy na magnata nie chce żeby ludzie sobie myśleli ze jestem nie wiadomo jaki wielki u mnie w mieście są 3 poziomy.Dwa LWB i jedno SWB.Dla mnie oznacza to zazdrość i to że  tak mówią oznacza to że sami by tego nie zrobili a to trudne moim zdaniem nie jest.Może gdy by się więcej dowiedzieli o tym rowerze,no może to by coś zmieniło.
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

sławek

Cytat: wrmichal w Wrzesień 14, 2010, 15:35:53
u mnie w mieście są 3 poziomy.Dwa LWB i jedno SWB.
Macie 3 poziomy czy 3 osoby jeżdżące na poziomach? Bo my w Opolu mamy poziomów z 20 ale ludzi jeżdżących stale 4 a w porywach 6-7.
  Czyli macie o wiele lepszy wynik w "ilości rowerów poziomych na głowę statystycznego mieszkańca"
  Gdyby wszyscy mieli waszą średnią to w Warszawie powinno być 20 tys poziomych rowerzystów  ::)

Mądrość ludowa odnośnie zazdrośći
"Lepiej by Ci zazdrościli, niż mieli by Cię żałować"  ;D
Sławek

MaciejDlugosz

Cytat: wrmichal w Wrzesień 14, 2010, 15:12:56
Myśląc przez jakiś czas,doszedłem do wniosku iż, ludzie którzy się naśmiewają z takich ludzi jak my którzy maja swój styl mających wspaniałe rowery są poprostu zazdrośni.Ostatnio usłyszałem najnowszą nowinkę od kolegi na mój temat;
"ten wróbel to ma chyba za dużo kasy że tak kozaczy tym rowerem"

Dialog z "Dnia Świra":

- "Sylwuniu to jednak samobójstwo było kupować Ci jaskrawo-pomarańczową kurtkę Levis'a"
- "Diwajsa"

- "Diwajsa. Jeszcze Cię gdzieś zabiją przez nią"
- "Jest zaje..sta"

- "Tyle napadów teraz"
- "Napadów... Ty jesteś tato..."

- "Nhyyy... Zobaczymy jak sie ożenisz i będziesz miał ..."
- Ja się nigdy nie ożenię"

- "Dobra i będziesz miał własne dzieci to zobaczymy"
- "Ja nie będę miał dzieci"

- "Ah - pierd...sz synuś że głowa boli"
- "Tato - jak się tata odzywa do dziecka?"

- "No bo dlaczego masz się nie ożenić [...]"

------------------ koniec cytatu (później leci "z grubej rury" więc już nie zacytuję)

Na "pocieszenie" podam fakt o którym tylko czytałem - chyba zresztą całkiem autentyczny - że w biednych krajach nie warto szpanować zadbanym rowerem, bo wtedy zazdrosne dzieciaki potrafią ze złości rzucać kamieniami w rowerzystę (ponoć dotyczy to jednakowo rowerów "tradycyjnych" czy poziomych). I dlatego na wyprawę po biednych krajach warto "oszpecić" taśmą klejącą czy byle jaką farbą nasz rower.

sławek

Cytat: Maciej Długosz w Wrzesień 14, 2010, 17:46:22
Na "pocieszenie" podam fakt o którym tylko czytałem -  że w biednych krajach nie warto szpanować zadbanym rowerem, bo wtedy zazdrosne dzieciaki potrafią ze złości rzucać kamieniami w rowerzystę (ponoć dotyczy to jednakowo rowerów "tradycyjnych" czy poziomych). I dlatego na wyprawę po biednych krajach warto "oszpecić" taśmą klejącą czy byle jaką farbą nasz rower.

No i co w tym dziwnego? W biednych krajach rower to majątek taki sam albo i większy niż u nas auto.
  A ile u nas ma miejsca/miało miejsca aktów wandalizmów spowodowanych zazdrością? Nie stać mnie na brykę to twoja gnoju też nie będzie taka śliczna >:( - i dawaj gwoździem po lakierze 

No ja też czytałem - leciało to mniej więcej tak - Emanuel jest ofiarą min przeciwpiechotnych- stracił obie nogi. Od Stowarzyszenia Amerykańskich Weteranów dostał rower (handbika?) którym dojeżdża na oddalone o 6km swoje pole manioku, który uprawia czołgając się na brzuchu.  Ma siedmioro dzieci. W swojej wiosce uważany jest za zamożnego człowieka..."

Cóż Polska to nie Holandia, ale z nami też wielu by się chciało zamienić... ::)
Sławek

wrmichal

Chodziło mi że u mnie w mieście 3 osoby mają poziomy.
Michał

wrmichal

Powiem tak niech ludzie sobie myślą co chcą ja na pieniądzach nie śpię ani  moi rodzice też tak więc tych co mi dowalają ze jestem nie wiadomo jaki mam w głębokim poważaniu czyli w ....Nie będę się czarował z nimi, w sobotę jade na jakąś przejażczkę z katechetą na poziomkach ciekawe czy pogoda dopisze miejmy nadzieje że tak.
Michał

wrmichal

Witam ffd na sprzedasz jeżeli ktoś chętny to prosze bardzo cena napewno niższa bo niepomalowany.Wszystkie akcesoria które potrzebne są w komplecie.Cena ...nie wiem jeszcze jaka.
Michał

gemsi

Cytat: wrmichal w Wrzesień 21, 2010, 15:35:39
Witam ffd na sprzedasz jeżeli ktoś chętny to prosze bardzo cena napewno niższa bo niepomalowany.Wszystkie akcesoria które potrzebne są w komplecie.Cena ...nie wiem jeszcze jaka.

ogloszenia w dziale kupie / sprzedam. A dlaczego sprzedajesz ?

wrmichal

Sprzedaje ponieważ zbliża się u mnie taki okres w którym zawsze jest potrzebna kasa.Myślę jeszcze. ;)
Michał

tomek70

ps Michał zapomniałem ci powiedzieć o jeszcze jednej kwestii technicznej możesz mieć problemy ze sterowaniem rowerkiem z powodu układu kierowniczego trzeba wymienić w mufie kierownicy wianki to znaczy wyciągnąć wianki wyjąc kulki i założyć kulki bez wianków kulek musi być na max ile tam zmieścisz  jeśli tego nie zrobisz rower dziwnie się zachowuje

wrmichal

Tzn tam są koronki to muszę wsadzić same kulki tak?
Michał

tomek70

tak wyjąć koronki z nich wyjąć kulki i wziąć jeszcze inne koronki bo tych kulek z jednych koronek będzie mało posmarować  te nie wiem jak to nazwać towotem przykleić kulki i złożyć całość
inaczej mówiąc zastąpić koronki kulkami tyle kulek ile tylko się da

wrmichal

Ale odczuję jakąś różnice w prowadzeniu?
Michał

gemsi

Rumcajs1

Wyjmowanie wianków i zakładanie samych kulek ma na celu wyeliminowanie najczęstszej awarii w postaci pękania koszyczków, co skutkowało "przeoraniem" bieżni i samych kulek odłamkami koszyczka. Przy prawidłowo skręconych sterach (piastach czy suporcie) wianki czy kulki luzem nie mają najmniejszego znaczenia, więc nie rozumiem w jaki sposób taka modyfikacja miałaby wpłynąć na sterowność roweru?? Jeśli już, to proponowałbym zainwestować w dobry smar, a ŁT podarować najgorszemu wrogowi :P..
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?