Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Aktualizacja silnika Forum

Zaczęty przez natalka, Kwiecień 08, 2026, 00:13:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maciej K

Doświadczenia z innymi Forami nie mam, więc słowa Admina o braku zainteresowania nimi, na wiarę przyjąć muszę.
Tekst o kupowaniu wieńca pogrzebowego dobry, ubawił mnie i o wzrastającym poczuciu humoru Admina świadczy. Ani przez moment o wieńcu nie pomyślałem.
Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Kaliszu, pomimo jego zacofania, chorym lub konającym różne dziwne środki na PODTRZYMANIE ŻYCIA dają.
Tak przynajmniej w przypadku mojej umierającej matki było.
Pogotowie bez wieńca przyjechało.

Jako mechanik i budowniczy gównianych Cabów, najczęściej czuję się jako taki rzetelny lekarz, co to widząc objawy, lekarstwa od razu nie przepisuje, tylko PRZYCZYN choroby szuka.
I jako ten ,,poziomy pionier" przyczyn ,,CHOROWANIA" Tego Forum szukam.
Na pomoc w tym temacie co światlejszych (mądrzejszych) Forumowiczów licząc.
To, że narodem kłótliwym, wyniosłym i mądrym inaczej jesteśmy,
to wie każdy, kto ślepia otwarte ma.
Tendencje odśrodkowe na każdym kroku także widać.
Pomimo wielu moich krytycznych tekstów naiwnie jednak liczyłem,
że pomimo różnic w poglądach ludzie, których WSPÓLNA (ponoć) IDEA łączy,
tak czy inaczej lub prędzej czy później DOGADAJĄ  SIĘ.
A tu kicha jak ,,Batorego" (był taki liniowiec) komin.
Przykład: Jest TYLKO ośmiu jeżdżących Velonautów, a mimo tego jest podział
i grupy tajemne, co to z ,,kolegą Piotrem, co to w temat velo wchodzi, ciągle na różne tematy piszą" (cyt; jacekddd).
Może i ta grupa krakowsko, wrocławsko, kwidzyńsko, oławska twórczo działa.
Ale potajemnie i korzyści dla reszty narodu są ŻADNE.
Noisue własną, solową ,,grupę" stworzył, od wszystkich odcinając się.
Jest jeszcze grupa skalmierzycko – kaliska, w której jeżdżę niestety  tylko ja.

Jacek zaś jakby własnych słów nie kontrolując majaczy, że tu cyt;"polscy "poziomkowicze" promują modele o lepszej aerodynamice i komforcie jazdy, idealne do dalekiej turystyki."
Poza przepięknymi zdjęciami licznika i kilkoma migawkami  z wyjazdów promocji nie widzę.
Ale że dzielni, wrażliwi  i zawsze niewinni potomkowie zwycięzców spod Grunwaldu czy Samosierry, za taki czy inny stan rzeczy ZAWSZE winnego znajdą, więc i w tym przypadku, sprawa też OCZYWISTĄ jest.
Panowie Velonauci, to MEA  CULPA, MEA  CULPA, MEA  MAXIMA CULPA.

Ale żeby obrażonym na Macieja K będąc, setki NIEWINNYCH i nie związanych z Velo Poziomian, od najnowszych wieści technicznych, tychże Velo tyczących ODCIĄĆ, to jakaś forma sadyzmu, skrajny egoizm i chyba lekka przesada.

Drodzy Velonauci...Jako ci LEPSI  i  SZLACHETNIEJSI... Mnie, pejsatemu parchowi WYBACZCIE i ten kaganek ,,Velo Oświaty" Braciom Poziomym,
TU na Forum konsekwentnie objawiajcie.
Ja ze swej strony, aby życie poziome lekko ożywić,
w tym niezbyt związanym z Poziomami wątku informuję,
że w ciągu 35 godzin (kwiecień)czystej pracy moją 30to letnią konstrukcję, do życia, po latach hibernacji przywróciłem.
Wygląda kozacko, jeździ pięknie i ozdobą ulic Lublina będzie.
Zdjęcia i opis w odpowiednim wątku się znajdą.
W  kwestii Velo także niespodziankę szykuję.

Adminie, Panie Nasz...Za chęci, jak i stosowną zamożność do utrzymania tego Forum, podziękowania składam i czoła chylę.
W końcu do czołówki wypoziomowanych Wielkopolan - i nie tylko - należysz.
A to troszkę do wzniosłych i szlachetnych działań - mam nadzieję – zobowiązywać
powinno.
Wciąż nie mogę pojąć jak ci wyraźnie gorsi i mniej szlachetni Niemcy dogadują się
i na ichnim Forum tłok panuje.
Mam nadzieję, iż zaraz  nie wyczytam, że dogadują się, bo tam Macieja K ni ma.

osesku

Z tym nowym silnikiem forum nie działa na niektórych przeglądarkach... Teraz nie wiem, czy w żądaniu "aktualizacji" nie chodziło wyłącznie o podniesienie wydajności w pracy 😉...
Kiedyś ludzie chodzili do kiosku po gazety, komu to przeszkadzało?

live_evil

Cytat: osesku w Kwiecień 27, 2026, 16:35:34Z tym nowym silnikiem forum nie działa na niektórych przeglądarkach...
Na których konkretnie?

osesku

No to tak... Mea culpa. Przynajmniej w przeglądarce na smartfonie, przyczyną okazał się zapamiętany w niej, niewłaściwy skrót do strony, zawierający odnośnik do poprzedniego indeksu. Po wykasowaniu wszystkiego za slashem, działa. W pracy może być ten sam problem, ale też może nie wyświetlać niektórych stron blokowanych przez administratora intranetu. Na własnym laptopie, nie pamiętam żeby trzeba było coś aktualizować przy skrócie, forumpoziome.pl - działało po zmianie.

natalka

@live_evil czy mógłbyś powiększyć okienko odpowiedzi?
To by znacznie poprawiło widoczność tekstu który się cytuje i przyspieszyło "obróbkę" przed wysłaniem:)
Poproszę?

live_evil

@natalka wielkość boxa "reply" (nie quick reply) ustawia się w css konkretnego stylu. W defaultowym zwiększyłem jego wysokość o 100%. Może kiedyś zajmę się pozostałymi stylami, albo może zostawię tylko jeden dodatkowy jako ciemną wersję defaultowego.

Maciej K

Nie wiem czy to co napiszę w temacie będzie, ale spróbuję.
Od iluś dni daje mi  po  ślepiach  grafika strony głównej, ewolucję człeczą pokazująca.
Czyli od małpy do Pozioma.
Pragnę tu PODZIĘKOWANIA  Adminowi złożyć, że jako Pozioma mojego klasycznego i bardzo popularnego onegdaj Chopera  WYBRAŁ.

Admin nasz, Krakowski  Zlot Poziomów  tymże  Choperem nawiedził.
I podobno ze swego Opatówka do Krakowa nim dojechał.
Tak mówił.
Jeśli mogę coś zasugerować lub podpowiedzieć, to istot człekopodobnych w tejże grafice jest na mój gust ciut za dużo.(To nie forum wyznawców Darwina)

Jest to Forum rowerowe i pojazdy rowerowe w większej ilości mogłyby (powinny) być prezentowane.
Brakuje mi tu ważnego w rozwoju BICYKLA, tudzież pojazdu stojącego w tym rowerowym rozwoju jakby wyżej. Czyli jakiegoś VELOMOBILA.
Jak nieśmiało przypuszczam, większość z nas na patriotyczną biegunkę nie cierpi, ale skoro jest to Forum polskie,to fajnym zwieńczeniem wspomnianej ewolucji, byłoby umieszczenie najsłynniejszego polskiego Velo czyli sylwetki "Sweet Surprise".
Za co z góry, w imieniu polskich Velonautów (także i tych w tajnym kręgu zjednoczonych), podziękowania składam.

p.s. Choper z grafiki ma o kilka stopni kąt widelca za mało położony.

AGA

No i fajnie Dzięki Admin  ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

live_evil

Cytat: Maciej K w Maj 12, 2026, 18:11:21Jeśli mogę coś zasugerować lub podpowiedzieć, to istot człekopodobnych w tejże grafice jest na mój gust ciut za dużo.(To nie forum wyznawców Darwina)

Jest to Forum rowerowe i pojazdy rowerowe w większej ilości mogłyby (powinny) być prezentowane.
Za niezwykle cenne uwagi Panie Mieczysławie bardzo gorąco oraz serdecznie dziękuję.
Nie mniej - grafika na stronie forum, której pojawienie się dzięki swojej niebywałej spostrzegawczości Pan zauważył jest grafiką użytą do udekorowania koszulek łódzkiego zlotu dwa lata temu. Miałem gotowca i nie zawahałem się z niego skorzystać.
Grafiki oczywiście nie stworzyłem sam, jako człowiek (jak każdy) z natury leniwy, dolepiłem piktogram roweru poziomego znaleziony w internecie do innej grafiki również znalezionej w internecie.
Jeśli ktoś ma czas, chęci oraz siłe, to nie widzę problemu, żeby alternatywną wesję tejże grafiki tu na forum zaprezentować.

live_evil

Zrobiłem nowy styl jako ciemna wersja domyślnego oraz usunąłem pozostałe style.
Użytkownikom, którzy mieli ustawiony niestandardowy styl ustawiłem styl ciemny.

Audax

Dzięki. Używałem niestandardowego ciemno granatowego. Ale ten też jest ok :)
Nie karmie troli.

Maciej K

Cytat: live_evil w Maj 12, 2026, 20:56:41
Cytat: Maciej K w Maj 12, 2026, 18:11:21Jeśli mogę coś zasugerować lub podpowiedzieć, to istot człekopodobnych w tejże grafice jest na mój gust ciut za dużo.(To nie forum wyznawców Darwina)

Za niezwykle cenne uwagi Panie Mieczysławie bardzo gorąco oraz serdecznie dziękuję.

Grafiki oczywiście nie stworzyłem sam, jako człowiek (jak każdy) z natury leniwy, dolepiłem piktogram roweru poziomego znaleziony w internecie do innej grafiki również znalezionej w internecie.
Jeśli ktoś ma czas, chęci oraz siłe, to nie widzę problemu, żeby alternatywną wesję tejże grafiki tu na forum zaprezentować.

Za niezwykle ciepłe i przyjazne słowa dzięki.
Przypomnę, że KAŻDY, PRAWDZIWIE mądry człowiek "naturalne lenistwo" w sobie zwalcza (lub powinien) bo wie, że jest ono immanentną składową głupców.
A przynależność do grona ludzi głupich, to alternatywa raczej słaba jest.

A oto gotowiec; https://poziome.pl/index.php?topic=4586.30
Komentarz "klubowego" z 13.03.2025
Oczywiście zamiast "Sweet S." sylwetka najbardziej chyba popularnego "Questa" czy pięknego "Go-one" też będzie o.k.

Usunięcie drugiej lub trzeciej (od lewej)sylwetki "małpoluda" w celu zrobienia miejsca na Bicykla, specowi trudności sprawiać nie powinno.
Zauważmy, że pomimo przerażających wizji, jakie na tym Forum w kwestii
Velo pojawiały się, polski Veloświat ROZWIJA  SIĘ.
Warto więc ten fakt pod uwagę wziąć i z postępującym rozwojem naprzód iść.
Nie ma chyba przymusu aby to Forum, do przysłowiowego 30letniego zacofania Polski w stosunku do Zachodu - w większości dziedzin zauważalnego - dołączyło.