Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Album z fotkami rowerów poziomych i nietypowych

Zaczęty przez Yin, Luty 07, 2010, 20:27:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yin

Cytat: pajak_gdynia w Styczeń 16, 2012, 18:15:11
I brakuje kategorii "nietypowe" (naprawdę nietypowe, jak np. ten żółty do jazdy głową do przodu z kategorii LWB)
Chodzi o prone bike? Typowy jest bardzo, jedynie żeby spotkać taniego na ulicy trzeba mieć naprawdę konkretnego farta ;).  Co do rowerów znajdujących się czasem nie w tym miejscu w galerii gdzie powinny - tak zdarza się, część wynika z tego że jak się segreguje kilkadziesiąt fotek  jednocześnie to coś czasem się zaplącze gdzie nie trzeba, w innych przypadkach jest tak że niektóre typy poziomek pasują do paru kategorii. np. swb 20x20 fwd mbb - łapie się na: swb, lowracera, fwd i mbb ;). Co do fotek nie na miejscu i dublujących się z czasem jakoś to ogarnę i zrobię porządek.

kaczor1

Cytat: pajak_gdynia w Styczeń 16, 2012, 18:15:11
Czy to jest tylko automat do galerii Yin'a na picassie?
To co jest obecnie w dziale galeria tak. Fotki są u Yin'a na picassie, i jeśli on zrobi aktualizacje, fotki powinny się pokazać z automatu. Przynajmniej w teorii tak to powinno działać.

Franc

Yin: tobie się powinno zabronić wrzucania fotek, bo znów zamiast projektować P8 siedzę i przeglądam nowe galerie :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

pajak_gdynia

pizmak

https://picasaweb.google.com/112635962042570294422/RoadBike?feat=flashalbum#5588133697317228466 

Juz jakis czas temu zakochalem sie w rowerach z bambusa, takie ostre koło albo przynajmniej single speed...ahh.. to by bylo cos :)

Btw jesli komus zalega gdzies-tam rama na 28" kola z poziomymi hakami, rura podsiodlowa w okolicy 49-50cm i rura glowna w okolicy 46-47cm (albo jakkolwiek zblizona do tych wymiarow) i chcialby sie jej pozbyc za mocno symboliczna oplata, to chetnie bym przygarnal ;) Ciekawe czy na jakims zlomie przypadkiem nie zalegaja takie ramy..hmm.. :)

pajak_gdynia

na poziome haki otwierane do tyłu to raczej nie licz :)
Rozmawiałem z gostkiem (w czasie "wizyty" na złomowcu), który zajmował się wyszukiwaniem "gratek" po okolicy.. I powiedział, że ostatnio znalazł taką jakiś rok temu, poszła za 400zł! Aż zacząłem się zastanawiać, czy nie przespawać haków w ścigaczu i nie puścić na rynek :) Ostre koła są naprawdę w cenie!

Thorek

@kaczor1 - dzięki za wstępne pokierowanie moim tematem.
@hansglopke - za ciekawe rozwiązanie materiałowe.
@Yin - mam do twojego albumu sporo fotek z mojej wyprawy rowerowej na poziomie LWB w roku 2010 oraz dokumentację foto z budowy nowego roweru trajk typ delta.
?Życie na drodze - to jedno wielkie popełnianie błędów
ten wygrywa kto popełni ich mniej?.        - Andrzej Koszalski

Yin

Update w albumie Polskie poziomki - dodane fotki od Thorek.

Yin

Update w albumie Polskie poziomki - dodane fotki od Franca.

Yin

Update w albumie Polskie poziomki - dodane fotki od Nahtah'a . Zainteresowanych dorzuceniem fotek swoich poziomek do galerii proszę o kontakt na priv.

grzegorz

Danielasty

jak widzę te trike to aż chce się mieć taki swoją drogą podobają mi się tam swb USS

Yin

Danielasty

YIN, czemu do jasnej cholery wrzucasz to zdjęcia rowerów pionowych, takie jak IBIS Mojo, czy motocykle, które z poziomką mają mało wspólnego. Wertowałem te zdjęcie i 80% to włąsnie motory i 20% to poziomki i pomysły do nich a reszta taka nie przydatna