Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Reakcje i pytania ludzi

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 18, 2009, 00:13:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Majsterkowicz

Hah, jak widać, w każdym regionie jest różny poziom ogarniecia, czym jest poziomka oraz wszystkie jej modyfikacje.
Np. u mnie więcej dzieci rozpoznaje w mojej poziomce rower, aniżeli dorośli. Zdarzają się wyjątki, ale w gruncie rzeczy, dotyczą one moich starszych znajomych ;)

pajak_gdynia

Wracam sobie "spokojnie" Jamniczkiem do domu.. Mijam jakiegoś dziadkowatego kolarza. Ale za chwilę ów "dziadek" mnie dogania i dość mocno dysząc gratuluje.. bo raczej zbyt często go nie wyprzedzają. Aż było mi szkoda, że za chwilę musiałem zjechać do domu i zapomniałem wziąć kontakt. Bym go nawrócił bez najmniejszego ale :)

DeVilio

Heh tak jak kiedyś mnie też dziadek dogonił i zagaduje na światłach że to elektryczny rower jest co nie? A ja na to że nie, no przecież nie mam silnika ani niczego :D A koleś karpik i mówi że tak szybko jechałem, że on myślał że to z dodatkowym napędem :D
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

kaczor1

Tego jeszcze nie miałem:Siedzimy w smażalni ryb w Kątach Rybackich.
Podchodzi lekko podpity gość (polak) i łamanym angielskim zaczyna dopytywać o rowery.
Prowadzimy sobie tak konwersacje w obcym języku, aż wyczerpuje mu się zasób słów, więc pyta
- do you speak polisz.
Na co kumpel odpowiada z uśmiechem, że lodów nie jemy, więc nic do lizania nie mamy.
Taką miał facet minę  :o :-[ :o
- Myślałem, że na takich rowerach to musicie być z zagranicy.

michu

Jadąc dzisiaj wieczorową porą przez bydgoski Myślęcinek (dla niewtajemniczonych taki wielki park) dowiedziałem się rower poziomy to rower widmo. Rolkarka, która jechała naprzeciwko myślała, że na rowerze nie było rowerzysty ;)

szydziu

Miałbyś lampki jak Storm to byś ludzi nie straszył ;)

storm

@Szydziu - one wcale takie super dobre nie są. To nie są jakieś giganty ręcznie robione co to mają po 1.000 prawdziwych lumenów i parzą w ręce ;)
Ale faktem jest, że "potworek" swoje zrobić potrafi skutecznie. Dobra optyka działa cuda i obecnie jestem w stanie spokojnie doświetlić miejsce kilkadziesiąt metrów ode mnie ;)

michu

Szydziu: Mam jedną latarkę "taktyczną" o mocy 500 lumenów, ale nie założyłem bo baterie wyczerpane. W zupełności starcza, bo już zdążyłem przetestować. Na takim zwykłym mrugadełku/ciągłym Authora ledwo co widać, więc czym prędzej zamieniam. Lampki zawsze zakładam, nawet jeśli to ma być tylko pozycyjna. Za to rolkarze (a i rowerzyści) nagminnie jeżdżą na batmana i tylko się proszą o jakąś stłuczkę (niekoniecznie ze mną).

DeVilio

Wczorajsza wycieczka do Gdyni zaowocowała tym, że dwoje obcych ludzi zrobiło mi zdjęcia, dzieciaki na mnie szczekały (poważnie O_O ), a zakonnica na rowerze jak mnie mijała to uśmiechała się przeuroczo... chyba czas się ogolić jednak.... :P
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

hansglopke

Matka zdieckiem. Dziecko wpada w histeryczny śmiech na widok mojego pozioma. Mama dziecko uspokaja i tłumaczy, że taki rower jest może i dziwny ale "Temu panu bardzo wygodnie się jeździ."
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

michu

Po n-tym tekście jakiegoś dzieciaka "ha ha ale śmieszny rower" mam chęć odpowiedzieć "nie k**** śmieszny tylko inny", chyba nie lubię dzieci :P

Franc

To normalna reakcja - nielubienie dzieci. Tylko pedofile, je lubią :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

I kanibale. Ino trochę długo się gotują ;)

dziantek

Cytatzakonnica na rowerze jak mnie mijała to uśmiechała się przeuroczo

To musiała być bardzo stara zakonnica  ;D  Ciekawe czy miała plastikowe boczki i pełną osłonę łańcucha.

tatar

Przed momentem podsłuchałem przez otwarte okno troje dzieciaków (na oko koło 8 lat) oglądających sobie mój rower przypięty przed firmą.
"Co to jest?"
"To monocykl"
"Co ty, monocykl ma 2 koła z przodu, jedno z tyłu..."