Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Low Baron w wersji z tylną amortyzacją...

Zaczęty przez LowRider, Czerwiec 19, 2016, 23:19:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

LowRider

Kupilem wlasnie Nexusa 7 i manetke rolkowa. Przekonaliscie mnie... zaufam starszym w wierze...  ::)

Przyszedl tez fotelik. Alem szczesliwy dzis. Juz sobie nawet na nim usiadlem - i zaczal padac deszcz.   >:(

LowRider

Dziś przymiarki fotela...

LowRider

Bardzo spodobało mi się takie
zaplatanie szprych...                                     ale to chyba najbardziej

oblivion

www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak

LowRider

oblivion

www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak

LowRider

Powiedzcie drodzy na niskim poziomie wszyscy, jakie hamulce tarczowe kupić? Nie mam zdania bo nigdy nie używałem takowych w rowerze. Liczę na konstruktywne sprzeczki użytkowników...

Druga sprawa jeszcze. Czy zaplatanie kół na różne sposoby ma tylko wzgląd estetyczny czy jednak wytrzymałościowy?

fdx

Określ maksymalny budżet i kup najlepsze na jakie cie stać...  Mozesz kupic przedni troche lepszy tylny troche tanszy i tak zwykle hamuje sie przednim w poziomkach.
ten sam hamulec w poziomce jest przynajmniej o polowe skuteczniejszy niz w pionowym jesli nie jeszcze lepiej... wiec w zasadzie nie ma tutaj wielkiego znaczenia jakie hamulce. W lynxie mialem zwykle vbrake, najtansze (20zł za komplet na oba koła) i z 30+km na godzine zdołałem wyhamowac na kilku metrach...

(ale ja do udzielania porad sie nie nadaje bo twierdze upacie ze osprzet w rowerze ma drugorzedne znaczenie... mozna miec rower na najtanszym na rynku osprzęcie i bedzie dzialal lepiej niz rozregulowane, zajeżdzone, supredrogie wyzsze półki )
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

LowRider

250zł na oba hamulce. Myślę, że za taką kwotę coś już poprzebieram... Co myślisz...?

tomo

live_evil

Ja za 40 euro kupiłem używane avid bb7 z nowymi klockami - najlepsze mechaniczne tarczówki.

LowRider

A co koledzy myślą na temat takiego pomysłu, tzn:
Zamiast jednego długiego łańcucha zrobić dwa. Jeden od suportu do miejsca pod siedzeniem. Drugi oczywiście spod siedzenia do tylnego koła. Czy można gdzieś kupić podwójną zębatkę żeby były tej samej wielkości oczywiście połączone na sztywno ( w to miejsce pod siedzeniem właśnie )?

live_evil

Napęd pośredni jest znany i stosowany z powodzeniem od lat.

LowRider

ale czy są dostępne podwójne zębatki?

tomo

Zapytaj chociaż Dżimiego, który takie ustrojstwo w swojej "motolotni" posiada.