Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

[CZECHY] Wiadomo już, kiedy i gdzie kolejny zlot! (Vsetín, 8--11 września)

Zaczęty przez Makenzen, Marzec 11, 2016, 18:33:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

storm

l-malik

Cytat: l-malik w Sierpień 23, 2016, 22:19:28
Jest fajne połączenie ze stolicy, 5:33 odjazd W-wa Wschodnia, 10:49 w Hranicach, a z tamtąd już tylko 50 km na kołach...
Ale sobie wymyśliłem, że w Hranicach sprawdzę cenę biletu lokalnego "pekapa" i jak nie będzie za drogi to oszukam i pojadę czeskim ciapągiem :D

storm

@L-mailk - ja bym radził jednak dojechać do Chałupek przed granicą, stamtąd te 5 kilometrów do Bohumina i z Bohumina podciungiem ichnim do Hranicy i potem na rowerze.
Dlaczego? Bo każde przekroczenie granicy podciungiem kosztuje ekstra. To powinno zaoszczędzić co najmniej kilkadziesiąt złotych. Jedyny problem - nie wiem jak z rozkładami jazdy pociągów czeskich :[

l-malik

Pies bąbki zjadł, choinki nie budiet... :'( Bilety nabyte, a na zwrocie stracę te zety, które bym zarobił na kombinowanej podróży...
Ale pojadę jak panisko... ;D

M63

Cytat: storm w Wrzesień 04, 2016, 23:11:00
@L-mailk - ja bym radził jednak dojechać do Chałupek przed granicą, stamtąd te 5 kilometrów do Bohumina i z Bohumina podciungiem ichnim do Hranicy i potem na rowerze.
.....
Jedyny problem - nie wiem jak z rozkładami jazdy pociągów czeskich :[
České dráhy http://www.cd.cz/default.htm
koleje śląskie mają połączenie z Bohuminem z katowic, raciborza ,.......
Nie wstanę ,
TAK będę leżał !!!

Makenzen

Lidičky, dwie informacje:
1) Opłaty zlotowej jako takiej nie ma - drobna opłata jest zawarta w cenie koszulki zlotowej.
2) Pościel w domkach jest.
8)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Tehen

To je dobrá zpráva.
Budete mít možnost strávit zbytek cola na kohoutku a smažený sýr.

Viz kamarády ve středu.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

live_evil

trajk-o-ciklista

Aj, coś mi się chyba nie chce rowerem jechać. Chce ktoś jutro(środa)  z Krakowa samochidem?
Dorzucić się do paliwa i jexziemy. Samochod na 4 ososby, rowery na bagażnik na klapie (zo lapie górna rure w pionowcu)  ew. do środka jeśli nie długi i zdejmują się koła.
Powrot w niedzielę.
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Tehen

Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

l-malik

To co, Dziewczęta i Chłopcy? Wyjeżdżamy? Do zobaczenia we Vsetinie!  :D :D :D
Azub Bazar!!! ;D

trajk-o-ciklista

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Makenzen

Maciek70, Storm i Makenzen pozdrawiają z pokładu statku kosmicznego udającego się w kierunku Vsetína :) Do zoba na miejscu!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

gajowy

trajk-o-ciklista

W Krakowie jeszcze spokojnie ;)   Ruszę tak po południu, po 15ej czy jakoś tak, a może być i później jeśli by komuś odpowiadało bardziej.
Wyrażać chęć na ralic.igor@gmail.com
Kawa i ciasteczko z cenie przejazdu ;)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------