Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Tym razem SŁOWACJA: 2. Międzynarodowy Zlot Rowerów Poziomych 2016

Zaczęty przez Makenzen, Styczeń 01, 2016, 22:44:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

Makenzen

Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Dziasiek

Jak zapraszają, to chyba nie mamy wyjścia... :). Termin dobry. Blisko. Trzeba jechać.

l-malik

O to, to :)
Popieram Kolegę w 100 procentach :)
Trasa prosta i do Budapesztu też mamy niedaleko...

Makenzen

Tylko że mnie realnie grozi, iż będę miała dyżur w robocie 1 maja. Musiałabym wtedy być w Warszawie na 13.45, w mordę mać. :-/
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

l-malik

Tehen

Ktoś nam musi tłumaczyć  8)

dasz radę MakenDread  :D
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Makenzen

Nie znam słowackiego, ale mam dobrą wiadomość - jest bardziej podobny do polskiego niż czeski :)
1 maja to niedziela, więc jest szansa, że mnie tego dnia na dyżur nie wsadzą, bo już od dobrych dwóch lat nie dyżurowałam w niedzielę :) Gdyby jednak (tfu, tfuuu!) tak się zdarzyło, to może jakaś dobra dusza mnie do Bratysławy podrzuci, jakieś pociągi, i to bezpośrednie, chyba stamtąd jeżdżą ;) No ale do zlotu jeszcze szmat(a) czasu, wszystko może się zdarzyć.

tom0jo

gajowy

Też myślę wybrać się na Słowację. Mam busa 2-osobowego, więc jeżeli jest chętna osoba ( najlepiej okolice Poznania, Bydgoszczy lub Piły) podzielić się kosztami podróży ( ok. 400zł. na osobę ) to zapraszam do kontaktu. :D
Choć mam ograniczone miejsce na pace busa ( regały zamontowane na stałe ) to mógłbym zabrać  po drodze dodatkowo 2-3 rowery jeśli ktoś miałby problem z przewiezieniem rowerków. ;)

live_evil

Jadę rowerem. Z Łodzi trudniejszą trasą (przez Korbielów) jest niecałe 600km. Dwa dni i jestem ;-)

hansglopke

No i zasiali ziarenko niepokoju. Jechać, nie jechać? ....

Live_evil. Jak ta Twoja trasa wygląda w pionie (nie chodzi o rower)? Mnie pewnie z dzień więcej zajmnie. A powrót?

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

live_evil

Cytat: hansglopke w Styczeń 03, 2016, 09:10:54
Live_evil. Jak ta Twoja trasa wygląda w pionie (nie chodzi o rower)? Mnie pewnie z dzień więcej zajmnie. A powrót?

Razem podjazdów:    4684 m
Razem zjazdów:    4783 m

Makenzen

Zlot już za nieco ponad 4 miesiące, a w necie wciąż kompletna cisza poza tym: http://www.nakole.cz/akce/1976-2-stretnutie-lehokolistov-na-slovensku.html
Jutro wysmażę maila do gościa z pytaniem o szczegóły i podzielę się informacjami zwrotnymi, jak już je otrzymam. :)

gajowy

Na dal szukam chętnego na wspólny wyjazd na zlot ! 8)

Cytat: gajowy w Styczeń 02, 2016, 19:18:25
Też myślę wybrać się na Słowację. Mam busa 2-osobowego, więc jeżeli jest chętna osoba ( najlepiej okolice Poznania, Bydgoszczy lub Piły) podzielić się kosztami podróży ( ok. 400zł. na osobę ) to zapraszam do kontaktu. :D
Choć mam ograniczone miejsce na pace busa ( regały zamontowane na stałe ) to mógłbym zabrać  po drodze dodatkowo 2-3 rowery jeśli ktoś miałby problem z przewiezieniem rowerków. ;)

W cenie wycieczki ( 400zł. na osobę ) kawa i hot dog na stacji gratis ! ;) No i kilka godzin dyskusji na poziomie podczas podróży ! ;D Nr. tel. do mnie 504 213 581

storm

@Gajowy - jakbyś jechał przez Kraków to byłbym zainteresowany ;)