Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Ciekawostki z allegro

Zaczęty przez Yin, Marzec 07, 2009, 21:50:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

gajowy

DeVilio

W tej cenie chodzą nowe flevo racer, które w mojej ocenie są jednak ciutkę lepsze....
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

3x3

Takie ceny rodzą się, gdy w domu każą sprzedać, a użytkownik jest odmiennego zdania.

fdx

Szkoda że w poziomce nie da się zamontować sztycy podsiodłowej...
Ta by się nadała:

https://allegro.pl/oferta/sztyca-regulowana-bezprzewodowa-magura-vyron-31-6-7753834840

od razu możnaby podwoić wartośc roweru (albo potroić...)

(swoją drogą ile razy dziennie w pionowcu można regulować wysokość siodełka?)
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

klubowy

Jak wjeżdżasz pod górkę, jedziesz po płaskim - siodełko wędruje do góry. Przy zjazdach schodzi na dół (jak downhill'e mają). Pojawia się więc możliwość dostosowywania roweru do panujących warunków w trakcie jazdy. Kolega jeździ trochę po górach i sobie chwali (ale on ma "tylko" wersję pneumatyczną sztycy, jak w fotelach biurowych) Osobiście myślałem żeby wykorzystać taki patent przy poziomce - do zmiany kąta fotelika. Po płaskim i z górki - na leżąco, a pod górkę bardziej do pionu... Ale na razie to tylko plany =)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

DeVilio

Nie chcę nic gadać ale flevo mają regulację nachylenia fotelika poprzez podnoszenie i opuszczanie tylnego koła opierając taki dynks na elastomerze (przednie napędowe).
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

fdx

Ach no może ignorant ze mnie i podnoszenie opuszczanie siodełka sie przydaje...

ale 2000zł?
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

raffi

Magura generalnie się ceni. Ich hamulce też do tanich nie należą.

Danielasty

hamulce, to hope się ceni ;D

raffi

Cytat: Danielasty w Luty 02, 2019, 00:18:46

Mam kumpla, co jeździ i mówi, że nie bez powodu. Namawiał mnie nawet, ale 900zł za sztukę to trochę sporo jak na pierwsze tarcze ;-)

Stefano

Cytat: fdx w Styczeń 28, 2019, 07:38:10
Szkoda że w poziomce nie da się zamontować sztycy podsiodłowej...
Ta by się nadała:

https://allegro.pl/oferta/sztyca-regulowana-bezprzewodowa-magura-vyron-31-6-7753834840

od razu możnaby podwoić wartośc roweru (albo potroić...)

(swoją drogą ile razy dziennie w pionowcu można regulować wysokość siodełka?)

O kurczaki, sprzęt faktycznie pokazowy i zastanawiam się czy sztyca elektryczna to już nie gadżeciarstwo (chociaż gdybym miał niepotrzebne pieniążki...) ::)

Danielasty

Cytat: raffi w Luty 04, 2019, 07:14:32
Cytat: Danielasty w Luty 02, 2019, 00:18:46

Mam kumpla, co jeździ i mówi, że nie bez powodu. Namawiał mnie nawet, ale 900zł za sztukę to trochę sporo jak na pierwsze tarcze ;-)

Raz jakość wykonania - nawet klamki w różnych kolorach - zresztą jak każda ich część a dwa siła, kolega miał 180/160 w gaint faith, ważył coś około 100kg i się dziwiłem że takie małe tarcze ma, bo rozmiar jak do XC. wsiadłem i zahamowałem 1 palcem, to prawie przez kierownice leciałem.  Żeby nie było sam miałem 180/160 u siebie ale na najtanszych shimano :)

piechucki

Wojtek
Challenge twister

live_evil

live_evil