Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Wspólne zakupy - opony

Zaczęty przez live_evil, Grudzień 30, 2013, 17:54:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Franc

Pająk': sprzedawca ma tylko jedno taką obręcz.

Ale skoro, wiemy, że takie obręcze można kupić, to może zrobić jakieś wspólne zamówienie u producenta??
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

Problemem w stożkowych obręczach na 20" są dętki a konkretnie zbyt krótkie wentyle. Przerabiałem to w obręczach trylogy w zoxie (https://picasaweb.google.com/113663826549422725409/MojePoziomkiProjektNr4FWDZox ). U mnie podeszły bodajże z  45 albo 50mm wentylem  samochodowym a i tak musiałem pompować przez nakręcany wężyk przejściówkę bo pompka nie miała jak złapać zbyt krótkiego wentyla. Innym rozwiązaniem jest zakup dętek 20" z długim wentylem presta albo zastosowanie szosowych adapterów do pompowania na wentyl.

Franc

Jeżeli jakiś problem (dętek z długim wentylem) można rozwiązać przy pomocy pieniędzy, to nie jest to problem, tylko koszt.
Ja jeżdżę z cienką dętką z długim szosowym wentylem - mam jeszcze parę takich do sprzedania, zresztą Anton też ma.

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

pajak_gdynia

A u kogo mam Pepsi za tą obręcz? :)

Franc

Ja jej nie kupiłem, ja potrzebuję 2. Ale teraz trzeba znaleźć dystrybutora.....
A tak, baj de łej, to zeszliśmy z tematu głównego, jakim była propozycja wspólnego zakupu opon przez Live_evil :D

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

live_evil

Co do modelu obręczy Kinlin z aukcji allegro zalinkowanej wyżej, to muszę ostudzić wasz zapał - jest to model sprzed kilkunastu lat i nie sądzę, by był nadal produkowany - napewno nie ma go wśród produktów na stronie producenta.

Franc - coś dla Ciebie znalazłem za jedyne 269EUR :P

Franc

Tiiaa, choć ja bym był w stanie zapłacić co najwyżej tą cenę w złotówkach.

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Tef

live_evil@ wspólne zakupy są aktualne? Interesowały by mnie 3 szt Maratonów 20x1,5.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

live_evil

Cytat: Tef w Marzec 14, 2014, 17:16:57
live_evil@ wspólne zakupy są aktualne? Interesowały by mnie 3 szt Maratonów 20x1,5.
Aktualne, ale dziś mam inne rozrywki, więc pozwól, że temat rozpracujemy jutro ;-)

live_evil

Cytat: Tef w Marzec 14, 2014, 17:16:57
Te marathony widzę tylko w parach - 2szt kosztują łącznie 25,90EUR. Jak znajdzie się chętna osoba na jeszcze jedną sztukę by było parzyście, to zamawiam.

Tef

Trzy sztuki nieaktualne, ale jedną to i owszem.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

live_evil

Cytat: Tef w Marzec 18, 2014, 15:18:56
Trzy sztuki nieaktualne, ale jedną to i owszem.
Tak czy siak musi być parzyście.