Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA

Zaczęty przez toudi333, Kwiecień 05, 2013, 20:30:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

forrest

Od rynku jedzie się tam przez środek cmentarza - to jest chyba jakieś 200 metrów od tego cmentarza.

storm

Miejsce gdzie jesteśmy już co roku od 3 lat:
https://goo.gl/maps/rMWgh9Vx67y
Tak wygląda, w głębi jest zbudowany domek z garażami, gdzie w garażu trzymamy rowery.
Na mapie wygląda to tak:
https://www.google.pl/maps/@54.1152329,17.9801431,19.1z
Droga do miejsca startu zaraz za AQUA Parkiem (cud miód i orzeszki!):
http://tiny.pl/gdlx2

@Forrest czy masz już cenę na ten rok za dobę? Podaj pls.
Standardowo śpimy tam 2 noce (nie licząc Pająka, który jest jak mały samochodzik i zrobienie przez niego 200km po malutkich pagóreczkach jest jak przejście się po parku ;) ) - z soboty na niedzielę (gdy startujemy) i dla wypoczęcia przed drogą powrotną z niedzieli na poniedziałek.
Jeśli chodzi o ilość miejsc noclegowych: w sypialni "dziecięcej" są 4 łóżka, w sypialni "dorosłej" tuż obok jest 1 łóżko i łoże małżeńskie :D i w salonie z aneksem kuchennym jest 1 kanapa. I do tego mnóstwo miejsca na podłodze - sądzę, że na karimatach weszłoby jeszcze tam z drugie tyle luda :D

forrest

Nie pytałem o cenę. Nie wierzę, żeby dramatycznie wzrosła od zeszłego roku.

storm

storm

Go up!

Koniec marca już praktycznie mija, a na liśxcie zgłoszeń na Kaszebe widzę 3 zgłoszenia z Forum. No i o czwartym słyszę - Franc chce się zapisac i się zapisze, ale ma jakiś problem logistyczny w sobotę przed maratonem... Ale jedzie na pewno :)

Co z innymi chętnymi osobami?
Pająk?
Hansglopke?
Lechułysy?
Tom0jo?
Toudi?
Golden?

@Forrest - zarezerwowałeś nam domek? Jak z opłatami?

golden

Franc

Dobra, zapisałem się, ale będę miał bardzo napięty harmonogram na sobotę.

W sobotę rano, gdzieś od 1000~1100 do myślę 1400max jest znowu w szkole najukochańszej piknik rodzinny z prezentacją poziomek i paru innych rzeczy. W sobotę od 1300 do wieczora jest Piknik Rodzinny organizowany przez mojego kochanego pracodawce z ogromnymi atrakcjami dla Potworów oraz niezłym żarciem (z którego żal nie skorzystać). W sobotę zaś po południu trzeba wyjechać do Kościerzyny. I te wszystkie 3 punkty muszę zrealizować w jednej osobie :)
Więc prawdopodobnie, do 1400 będę na pikniku szkolnym, na 1430 dotrę na piknik zakładowy i będę się bawił pewnie do 1730~1800, tak, żeby na 1830max być z powrotem w domu, żeby się przepakować i najpóźniej o 1900 pełnym gazem ruszyć do Kościerzyny. Na 2400 powinienem dojechać.
I teraz o ile w drogę powrotną (w poniedziałek, jak zwykle) będę mógł zabrać jeszcze 3 osobo-rowery, to do Kościerzyny - hmm, raczej 1 osobo-rower, bo wolałbym jechać z rowerami w kabinie bo można szybciej. Jeżeli jednak będzie więcej chętnych, to start musiałby być wcześniej, może o 1815~1830 bo z rowerami na bagażniku hakowym tak szybko nie pojadę. Tak czy siak nie będzie czasu po nikogo zajechać i spotkanie musi być u mnie w Zgorzale, termin do ustalenia.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

lechulysy

z żalem, ale nas nie będzie choć mieliśmy jechać w tym roku "rodzinnie" na różnych dystansach i niestety nic z tym nie można zrobić bo musimy być w niedzielę w Wawie :(
Leszek

forrest

Dobrze, że to pytanie zadałeś, bo w miarę, jak będzie się zbliżał termin wyjazdu, trzeba będzie jeszcze raz zadzwonić i podać liczbę osób do noclegu.
A co planów wydłużenia trasy, to może ktoś w naszym imieniu podpowiedzieć Organizatorom, że da się łatwo zrobić 225 km (?) ;)
Ja do Kościerzyny jadę pociągiem, a być może nie wracam wprost, tylko jeszcze jedno miejsce odwiedzę...

pajak_gdynia

Ja jak pisałem, jadę na "firmowych papierach". Fajnie być w pracy i jeszcze jeździć rowerem :)

forrest

Ale strojów z logiem firmy Wam nie dali? :)
Fajnie, że zmienili trasę - można będzie zobaczyć kawałek najkrótszej trasy i przypomnieć sobie, jak wygląda most zwodzony... Do tego w Babilonie skręt w drogę, której też jeszcze nie zwiedzaliśmy. Ciekawe, że trasa 125 km, nie jest już 125 km, tylko tak samo pojedzie DK20, DW235.

storm

UWAGA UWAGA
Zmiana trasy z 225 -> 195 -> 208km ;)

Mapka:
http://tiny.pl/g5681

Jak sami widzicie nie ma Borska. Za to pierwszym punktem ma być Lubnia. I nie wyjeżdżamy z Kościerzyny na południe, ale wylatujemy na DK20... (droga krajowa = TIRoloty). na szczęście to tylko ~6km.
I w zasadzie miałem napisać coś o DW235, która jechałem onegdaj z Bydgoszczy przez Tucholę i Chojnice kiedyś do Kościerzyny, ale spojrzałem na dół traski i zobaczyłem TO: DW212.
Wpuszczają nas na traskę z Łukomia do Babilonu. Co tam jest? Kilkaaaa fajnych serpentynek :D Takich góra-dół-góra :D Także teges - jak ktoś lubi górki to zapraszam :D
[ja pieprzę... dla mnie w tym roku to może być rzeźnia...]

Więcej ciekawostek nie widzę tak na I rzut oka :] Ale w tym roku mamy częściowy powrót do 225 km trasy, więc jak naprawią jezdnię do końca, to pewnie za rok będzie pełne 225km.
Pewna korzyść może będzie z tego, że przesuną (powinni) godzinę zamknięcia mety na późniejszą godzinę.

@Forrest: dzwoniłeś do Gospodarzy naszego noclegowiska? Podałes liczbę osób już?

P.S. Pająku? Ale ja Ciebie nie widzę na spisie osób biorących udział?

forrest

Jeszcze nie deklarowałem liczby osób, bo sam nie wiem, ile nas będzie. Ale zakładam, że na 2 tygodnie przed przyjazdem nie będzie za późno z przekazaniem tej informacji.

forrest

Czyli będzie nas pięcioro, tak? Chciałbym przekazać tę informację możliwie szybko.

storm

@Forrest - spojrzałem na listę zgłoszeń i z Forum Poziome są łącznie 4 osoby, plus do tego dochodzi Pająk, który przedstawia się jako wielka znana korpo z USA :P
Także tak, faktycznie 5 osób jak na ten moment.
Daj znać czy udało się zarezerwować i jakie są koszta.