Zlot 2026 Międzynarodowy Zlot Miłośników Rowerów Poziomych
Dolina Baryczy, 1-5 lipca 2026

Highway to hell - czyli nasze drogi rowerowe

Zaczęty przez barytosz, Grudzień 28, 2010, 18:15:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

hansglopke

Najważniejsze by nie zagapić się przed przednie koło

sto metrów dalej kolejna anomalia znakowa

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

robson97991

A niech patrzy przed przednie koło,strzałka pokazuje prosto.A że przepisy rzecz święta ........
A na drugim zdjęciu obrócić znak do góry nogami i będzie O.K. A tak na serio Polska to piękny kraj... tylko czasami znaki na kacu ustawiają(bo to chyba nie głupota?)
Robert

horizon

:D Ciekawe kogo by wina była w takiej sytuacji? :D
U mnie w mieście jest podobnie - przejście dla rowerów jest na znaku dla kierowców, choć już pasy są zwyczajne dla pieszych.
A w drugim miejscu jest odwrotnie - z alejki są namalowane pasy dla rowerów na drugą stronę ale już znaku dla kierowców nie ma?
:D

Neverhood

E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

szydziu

storm

Chyba muszę iść do okulisty bo ja tej DDR na zdjęciu nie widzę :]

koncki

Bo to jest LŚR - Leśna Ścieżka Rowerowa w sensie ścisłym

trajk-o-ciklista

ale fajnie ! :) by takich więcej było, żeby się poziomką wygodniej jechało przez lasy ;)

Pozzzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Neverhood

Polscy drogowcy pokonali już serbskich drogowców? Wstyd im będzie i co zrobią w odwecie ;D

------------------------------edit-------------------
Żyrardów zrobił ścieżkę rowerową na mia miarę swoich możliwości. Oni tą ścieżką otwierają oczy niedowiarkom! Władza mówi : to jest nasza ścieżka, przez nas zrobiona, dla naszych rowerzystów i to nie jest nasze ostatnie słowo!

Franc

Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

paaj

Franc - a myślałem że minie już mało co potrafi zaskoczyć. To chyba jacyś debile malowali.

storm

A ja tak narzekałem na HGW i pomysły Doroty Safjan...! A jednak na świecie są gorsze trasy rowerowe niż u nas...

Tylko czy to ma być dla nas jakieś pocieszenie? Niewielkie...

Neverhood

trajk-o-ciklista

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

storm

Jakieś pół roku temu odwiedziłem Nakło n. Notecią i tam jadąc ze Świeżakiem znalazłem coś takiego:
http://bzaborow.org/~storm/smieszynki/index.html

To coś jest dla mnie wielką zagadką - nie wiem do czego to służy i czemu w ogóle zostało zbudowane. Może ktoś wie i podpowie?

Zachęcam do umieszczenia w tym wątku kolejnych cudufff :D